Helpot ja monipuoliset salaatit

Kesällä salaattien kysyntä kasvaa ympäri maan. Se on hyvä uutinen ammattilaiskeittiöille, sillä herkulliset salaatit valmistuvat käden käänteessä. Valion pakastekomponentteja hyödyntämällä voit tehdä salaatit entistä helpommin.

Monien salaattien pohjaksi sopii sama salaatti-tomaatti-yhdistelmä. Lisäämällä sekaan Valion pakastekomponentteja voit muunnella tästä pohjasta kätevästi täysin erilaisia salaatteja.

Klassikkosalaatit syntyvät helposti: kreikkalaisen salaatin saat lisäämällä salaattipohjaan Valio Eila® salaattijuusto kuutioina, helpon kanasalaatin lisäämällä Valio herne-maissi-paprikaa sekä paahdettuja broilerkuutioita, ja katkarapusalaatin lisäämällä pohjaan Valio wokkivihanneksia ja Valio katkarapuja.

Kun käytät salaateissa pakasteita, eri komponentit ovat aina parhaimmillaan. Myös hävikin osuus on helpompi pitää kurissa. Samanlainen salaattipohja taasen auttaa parantamaan keittiön kustannustehokkuutta.

Inspiraatiota salaattivalikoimaasi

Eat cobb -muistisääntö

Legendaarinen Cobb-salaatti on erinomainen esimerkki onnistuneesta salaatista. On olemassa muistifraasi ”Eat Cobb”, jonka kirjaimista muistaa helposti kyseisen klassikkosalaatin raaka-aineet: egg, avocado, tomato, chicken, onion, bacon, blue cheese (kananmuna, avocado, tomaatti, kana, sipuli, pekoni, sinihomejuusto). Samaa fraasia voidaan tietyllä tapaa käyttää jokaisen salaatin muistisääntönä.

Kananmuna kuvastaa proteiinilisää, jota salaatteihin voidaan lisätä mm. raejuustolla, pavuilla, herneillä tai linsseillä. Avocado toimii rasvan lähteenä, eli sen sijaan käyttöön voidaan ottaa erilaiset kastikkeet, pähkinät ja siemenet. Tomaatti kuuluu jo itsessään miltei jokaiseen salaattiin, mutta muistisääntönä se toimii kasvisten, hedelmien ja marjojen roolissa. Kana muistuttaa pääproteiinista, oli se sitten kanaa, Mifua, lihaa, tai kalaa. Sipuli voi salaatissa olla raakana, pikkelöitynä, marinoituna, paahdettuna, karamellisoituna, kuivattuna tai paistettuna. Pekoni on sinihomejuuston kanssa hyvänä lisänä tuomassa makua, täyteläisyyttä ja lisäarvoa annokseen. Pekonin syvä maku voidaan hyvin vaihtaa paahdetuista kasviksista tehtyihin dippeihin ja tahnoihin ja juustoja löytyy jokaiseen makuun, kuten esimerkiksi salaattijuusto, aromikas Valio Aura® gold, grillijuusto tai emmental-, mozzarella-, cheddar ja goudajuustoraaste.

Valio pakasteiden avulla voit valmistaa monenlaisia salaatteja

Esimerkiksi helppo Lapin salaatti syntyy lisäämällä tuoreainesten joukkoon Valio puolukoita sekä Valio minivihanneskuutiot brunoise ja maistuva kebabsalaatti käyttämällä Valio papumixia sekä Valio kebab naudanlihalastuja.

Paahdetut punajuuri- ja bataattilohkot toimivat erinomaisesti kylminä lisukkeina salaattipöydässä. Lohkoille saa lisämakua marinadista, jonka voi valmistaa esimerkiksi erilaisista yrteistä, öljystä sekä sitruuna- tai limemehusta.

Tarjoile lohkoja rohkeasti erilaisten salaattilisukkeiden kera. Klassinen, takuuvarma yhdistelmä syntyy punajuuresta, Valio AURA® juustosta, paahdetuista saksanpähkinöistä ja pinjansiemenistä, pinaatista sekä balsamicosta. Eksoottisempi aasialainen makuelämys puolestaan koostuu bataatista, limemehusta, korianterista, paksoysta, seesamiöljystä ja chilistä.

Kastike kruunaa salaatin

Hyvä kastike tuo runsaasti lisää makua salaattiin kuin salaattiin. Jokaiseen yllä mainittuun salaattiin sopii erinomaiseksi lisäksi esimerkiksi helppo jogurttikastike tai helppo kermaviilikastike. Täyteläiset tahnat ja dipit ovat tuovat runsautta ja väriä salaatteihin. Erilaisilla kastikkeilla ja tahnoilla saat aterioihin vivahteikkuutta ja persoonallisuutta. Kokeile rohkeasti, näet pian mistä asiakkaasi pitävät!

Kaiken maailman dipit ja tahnat
Lisäarvoa lounaspöytään
Wrap on täynnä vaihtoehtoja
Helposti kesään valmiilla pakasteilla
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›