Herkuttelukesä tulossa

Globaaleissa ruokatrendeissä herkuttelu on jo pidemmän aikaa noussut esiin omana selkeänä kokonaisuutenaan. Kaipaamme arjen terveellisen ja hyvinvointia edistävän ruokavalion rinnalle herkkuhetkiä, jolloin itseään on lupa palkita. Kesällä heittäydymme rennompaan tunnelmaan ja olemme alttiimpia erilaisille houkutuksille. Poimi tästä vinkkejä näyttäviin, mutta eritoten herkullisiin kesätarjoiluihin.

Hemmoteluhetkille on tilausta

Sokerin välttely ja vähentäminen ruokavaliossa ovat ajankohtaisia ja isoja ravitsemiskeskustelun aiheita. Arjessa pyrimme valitsemaan esimerkiksi yhä enemmän makeuttamattomia, vähemmän sokeroituja tai keinomakeutettua välipaloja. Herkuttelussa sokeri taasen on sallittua, ja makeus ja maku halutaan ns. luonnollisista lähteistä. Rasvan ja suolan käyttöön suhtaudutaan väestötasolla rennommin kuin menneinä vuosikymmeninä. Herkuttelun koetaan tuovan elämään luksusta ja pieniä hemmotteluhetkiä jaetaan mielellään muiden kanssa.

Kahvila- ja ravintolakulttuuri elää kasvun ja kehityksen aikaa, ihmiset haluavat pysähtyä nauttimaan hyvän ruoan ja juoman äärellä. Näyttävät kahvijuomat ja pirtelöt ovat kuvauksellisen kauniita, jopa yltäkylläisen koristeltuja. Makeiden ja suolaisten herkkujen myyntiä edistävään esillepanoon tulee kiinnittää huomiota. Sosiaalisessa mediassa jaetaan yhä enemmän kuvia ja tarinoita, joiden markkinointiarvoa ei ole syytä aliarvioida.

Keittiömestarimme ovat luoneet kesäksi reseptiikkaa amerikkalaiseen diner-henkeen

Ohessa muutamia vinkkejä herkuttelukesän vetonauloiksi: Reuben Sandwich on syntisen hyvä yhdistelmä Mustaleima™ juustoa, hapankaalia ja pastramia rapeaksi pariloidun leivän välissä. Tämä deli-klassikko on helppo valmistaa etukäteen ja toimii joka kerta!

Herkutteluhodari syntyy Valio Croissanteista, jotka täytetään Valio AURA® murulla, rucolalla, pikkelöidyllä punasipulilla, paahdetulla pekonilla sekä nachos-sipseillä. Makkara viimeistelee annoksen. Suolaisen ja makean yhdistelmä parhaasta päästä on Piimälettu. Lisukkeina nautitaan vaahterasiirappia, paahdettua pähkinää ja rapeaa pekonia -kaikki maut sulassa sovussa!

Dinereiden klassikot

Makeita amerikkalaisia diner-herkkuja

Beignet syntyy Valio pikkupullista, jotka on täytetty Valio AURA® muru-, kerma- ja tuorejuustopursotuksella sekä Valio karpalotäytteellä. Puolukka-toffeepirtelo ja Suklainen maapahkinapirtelo ovat näyttäviä herkkupirtelöitä makean nälkään. Näistä riittää pienempikin annoskoko, sillä todellisissa herkuissa nautintoon riittää vähempikin.

Makeita deli-herkkuja

Kesän terassimenu rakentuu helpoista ja nopeista aineksista
Vinkkejä tarjontaan ja helpotusta kesään puolivalmiilla tuotteilla
Pikaruoka – mitä nopeampaa, sen toimivampaa
Hyvä hampurilainen syntyy laadukkaista raaka-aineista
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›