Rauhassa nautittu täysipainoinen aamiainen auttaa kehoa ja mieltä voimaan hyvin koko päivän. Tarjoa siis asiakkaille terveellinen ja herkullinen startti päivään.
Täysipainoisen hyvän olon aamiaisen kulmakivet ovat monipuolisuus ja laadukkaat, ravintorikkaat raaka-aineet. Hiilihydraatit luovuttavat kehon tarvitsemaa polttoainetta pitkälle päivään. Täysjyväviljasta saa hitaita hiilihydraatteja, ja se sisältää myös runsaasti kuitua.
Proteiini on kehon tärkeä rakennusaine, ja sitä tulisi saada pitkin päivää; myös aamiaisella. Hyvälaatuisia proteiineja saa maitotuotteista. Tarjoa aamupalalla myös ravintorikkaita pähkinöitä, marjoja, hedelmiä ja kasviksia.Valio rahkabaari on joustava tapa tarjota asiakkaille monipuolisia makuelämyksiä niin aamupalalle kuin välipalalle.
Perinteikäs puuro on noussut taas arvoonsa ja on trendikäs aamiainen. Yleisimmin käytettyjen kaurahiutaleiden ja puuroriisin rinnalla vaihtelua tuovat ruis, hirssi, tattari, kvinoa ja ohra. Uusin villitys on kylmä tuorepuuro, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi. Puuron tuunaamisessa vain mielikuvitus on rajana. Maustamalla puuron makeaksi, suolaiseksi tai happamaksi avautuu uusia makumaailmoja.
Kaura on todistetusti terveellistä. Kauran beetaglukaani-kuidulla on Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen (EFSA) hyväksymiä terveysväitteitä: beetaglukaani edistää veren kolesterolitason pysymistä normaalina ja auttaa vähentämään veren glukoosipitoisuuden kohoamista aterian jälkeen. Kaura sopii myös usein keliaakikoiden ja ärtyvästä suolesta kärsivien ruokavalioon. Kuten muidenkin viljojen kohdalla, kaurasta kannattaa valita täysjyväversio.
Lue seuraavaksi: