Ihminen syö silmillään – ja some rakastaa silmänruokaa

Korona-kevään take away -annoksista voittajina selviävät ne, jotka houkuttelevat myös ulkonäöllään.

Tärkeintä on aina herättää mielihalu: kuvasta pitää näkyä, miten rapea ranskalainen annoksessa on, tai kuinka salaatti ja kasvikset rouskuvat tuoreina leivän välissä. Hyvä kuva käytännössä herättää nälän. Pakkaamisessa voi käyttää erilaisia kääreitä tai laatikoita ja taitella mukaan servietin tai muuta syömistä helpottavaa. Katso esimerkiksi näiden reseptien kivat pakkausideat.

Iltapäivälehdet sen osaavat: herätä kiinnostus otsikolla

Jokainen meistä on törmännyt iltapäivälehtien otsikoihin, joissa kerrotaan viisi vinkkiä siihen, kuinka pääsee viikossa kesäkuntoon, tai mikä on jonkun julkisuuden henkilön salainen resepti menestykseen. Kun uteliaisuus herää, on melkein pakko klikata otsikkoa ja lukea lisää. Käytä rohkeasti samaa menetelmää: herätä kiinnostus, mutta älä kerro otsikossa kaikkea. Miten olisi vaikkapa ”Tänään tarjolla: kevään suosituin take away -annos!” Ihmisiä varmasti kiinnostaa, mikä se mahtaa olla, ja sen voi kertoa heti perään. Tai ”Suosikkiannoksen paluu”, koska ihmiset haluavat aina testata sitä, mikä on muidenkin mielestä hyvää. Asuntokaupoista tutut ”Harvoin tarjolla” -otsikoinnit eivät ehkä ihan ruoka-annoksiin istu, mutta ”Vain tänään” voi toimia, jos halutaan luoda päivän kampanja. Kun jotakin ei ole saatavilla enää huomenna, ja se on riittävän houkuttelevaa, ihmiset kyllä tarttuvat tilaisuuteen.

Kun kiinnostus on herätetty, kerro selkeästi

Ihmiset odottavat kuitenkin somessa, ja kaikessa mainonnassa, selkeyttä. Kerro selvästi hinta, mitä myyt ja miten sitä saa. Kiireiset ihmiset eivät halua etsiä ostoon vaikuttavia asioita kauaa, vaan tarttuvat siihen tilaisuuteen, jossa selkeästi kerrotaan, mistä on kyse. Selkeys ei tarkoita tylsyyttä: ruoat voi nimetä ja esitellä leikkisästi, mutta pysyä silti informatiivisena. Kanahampurilainen on paljon tylsempi asia kuin Kaupungin kuumin kanaburgeri. Fish & Chips ei eroa toisesta saman nimisestä annoksesta, mutta jos sen nimeää vaikkapa Rapeimmat kalat ja ranskalaiset, niin mielikuva kirkastuu: mielessään voi jo kuvitella, kuinka herkulliselta tuntuu puraista ihanasti rapeaksi leivitettyä kalaa ja ranskalaisia. Oikein nimetyllä annoksella voi erottautua kilpailijoista.

Parhaat poikkeusajan somevinkit

Poikkeuksellisissa olosuhteissa on viime aikoina syntynyt poikkeuksellisen innovatiivisia ideoita myynnin piristämiseksi. On tunnettu tosiasia, että yhdestä hyvästä ideasta poikii kymmenen uutta, joten anna itsellesi lupa inspiroitua ja sovella kaikki hyvät oivallukset oman markkinoinnin käyttöön.

Toimme inspiroivia tarinoita luettaviksi myös verkkopalveluumme. Käy tutustumassa neljän asiakasyrityksemme menestystarinaan tästä artikkelissa.

Pienistä asioista syntyy paras palvelukokemus

Ihmisten arjessa jokainen pieni positiivinen asia synnyttää muistijäljen: yllättävä lahja kotiin kuljetettuna, arkea helpottava palvelu – tai jotakin, mitä et osannut edes odottaa. Näiden asioiden ei tarvitse olla isoja, mutta niillä voi olla suuri vaikutus.

Voitko tehdä paikallisen kukkakauppiaan kanssa sopimuksen, että kotiinkuljetukseen saisi kakun kanssa kukat mukaan? Laittaisitko lähetyksiin pienen henkilökohtaisen viestin kiitokseksi tilauksesta? Lisäätkö pakkaukseen servetin ja savetin, jotta ruokailu ei sotke käsiä liikaa? Pieni extra palvelussa voi olla juuri se syy, miksi asiakas tilaa tai hakee ruokaa uudestaan juuri sinulta.

Some on myös se paikka, jossa tällaisen voi helposti tuoda esiin: ”Kaikkein kätevin take away -ruoka tarjoillaan savettien ja servettien kera.” ”Kukapa ei haluaisi kakkua ja kukkia samassa lähetyksessä juhlapäivänä. Meiltä saat tilattua molemmat!” Kerro, miksi palvelusi tai tuotteesi on niin hyvä, kuin se on.

Suunniteltu take away -konsepti

Olemme laatineet sinulle laajemman ohjeistuksen ja paljon käytännön vinkkejä noutomyynnin suunnittelemiseen.

Lue vinkit