Innovatiivinen ja idearikas opiskelijaravintola Perttula

Valio järjesti loka-marraskuussa 2017 Suomi 100v juhlavuoden kunniaksi Tuntematon Sotilas -henkeen lounasteemakilpailun, jonka voittajaksi valikoitui Keudan Nurmijärven pisteen opiskelijaravintola Perttula. Perjantaina 2.3 oli palkinnon lunastuksen aika, kun keudalaiset saapuivat Valion koekeittiölle tutustumaan uusittuihin tiloihimme sekä toteuttamaan ja nauttimaan juhlamenun.

Opiskelijaravintola Perttulan toiminta

Opiskelijaravintola Perttula on yksi Keudan monista ravintoloista, ja se toimii Nurmijärven toimipisteessä. Keudan muut kymmenen toimipistettä sijaitsevat Keski-Uudellamaalla. Henkilöstöä on yhteensä noin 650 ja opiskelijoita 7000. Nurmijärvellä opiskelee 450 tulevaa ammattilaista monilla eri aloilla. Kokkiopiskelijat harjoittelevat ja työskentelevät keittiössä yhdessä ammattilaisten kanssa ensimmäisestä vuodesta alkaen. Oppimisympäristö on loistava ja kannustava paikka kasvaa tuleville alan ammattilaisille. Perttulan kahvilassa harjoittelevat lisäksi liiketalouden opiskelijat.

”Työskentely nuorten kanssa on inspiroivaa” kertoo Ravitsemispäällikkö Liisa Immonen. Lounaalla tarjoamme useita eri lounasvaihtoehtoja ja kahvilassa myymme kuumien ja kylmien juomien lisäksi makeita ja suolaisia leivonnaisia ja monenlaisia välipalatuotteita. Kahvilasta voi ostaa mukaan kokkien valmistamaa herkullista kotiruokaa ja uunituoreita leivonnaisia. Valmistamme tilauksesta myös kakkuja ja muita ruokia kodin juhliin. Kokeilemme ennakkoluulottomasti uusia raaka-aineita ja tuotteita. Liisa kertoo.

Vaihtelua tarjontaan teemojen avulla

Yhteistyökumppaneiden teemat ovat loistavia ja tuovat vaihtelua arkeen, niin asiakkaillemme, kun meille keittiön puolellekin. Teemoja on mahdollista nostaa kiertävälle ruokalistalle, mutta se vaatii toki suunnittelua ja ennakointia. Teemoista saatu palaute on positiivista ja niiden toivotaan kestävän useamman päivän. Sen olemme huomanneet, että mainostaa täytyy hyvissä ajoin ja teeman ympärille kannattaa rakentaa visuaalisuutta, yllätyksiä, elämyksiä ja tarjouksia. "Lounaalla käydessä asiakkaan kaikkia aisteja täytyy herätellä tavalla tai toisella!", Liisa kertoo.

Koskenlaskija®-kisaan Perttulan tiimi päätti osallistua heti, kun kuulivat asiasta Valion edustajalta. ”Kerättiin omalla tiimillä keittiössä ideoita muutama päivä ja sitten parasta lähdettiin toteuttamaan. Mukaan saatiin helposti joukko kokkiopiskelijoita ja kuvaajakin löytyi omasta tiimistä. Osallistumiseen tuo lisää intoa hyvät palkinnot, kuten tässä kisassakin! Tosin olemme niin yllytyshullu ja luova porukka, että osallistutaan vaikka palkinto ei olisikaan niin innostava” Liisa naurahtaa.

Perinteikäs Valio Koskenlaskija® on myös Keudalla suosittu

Yli 80-vuotiaan Valio Koskenlaskija® juuston historia liittyy kiinteästi 100-vuotiaan Suomen historiaan. 500 gramman Koskenlaskija® pakkaus oli jatkosodan aikana kaukopartiomiesten viiden päivän muona-annoksen osa. Suomen suosituimman sulatejuuston tuotevalikoima kattaa nykyään useita erilaisia tuotteita, joista ammattikeittiöissä etenkin muru ja kastike ovat suosittuja helppokäyttöisyytensä vuoksi. Koskenlaskijareseptit ovat suosittuja ammattikeittiöiden joukossa, katso alta monet eri Koskenlaskijan käyttökohteet. Myös leivonnassa Koskenlaskijan makua ja ominaisuuksia arvostetaan.

Keudan kiertävällä listalla oleva Koskenlaskija® suosikkiresepti on Koskenlaskijan jauhelihaperunavuoka. ”Koskenlaskijan jauhelihaperunavuoka on aikanaan tuunattu Valion reseptistä. Meillä on aktiivinen ruokalistatiimi Keudassa, jossa yhteistyössä kehitetään ja uudistetaan reseptiikkaa, jotta asiakkaamme saavat lounaalle vaihtelua. Listalla säilyvät toki suosituimmat ruoat, kuten tämä Koskis-vuoka. Tätä huippuhyvää ruokaa valmistamme myös mukaan ostettavaksi kahvilan yhteydessä toimivaan pieneen puotiimme.” Liisa kertoo.

Keudalaiset ja Valio Food Service myynti kokkailivat koekeittiöllä yhdessä seuraavan menun:

Rukiinen flatbread katkaravuilla, Savustettua kassleria ja kotimaan antimia ja jälkiruoaksi hedelmäspesiaali.

Kokkaajille jäi illasta maistuva fiilis ja saimme kivoja uusia ideoita. Kokeilimme heti seuraavalla viikolla korallisokeri-marengin tekoa opiskelijoiden kanssa
- Liisa Immonen

Koskenlaskija® inspiroi yllätyksiin

Valio Koskenlaskija® sulatejuustolla on vahva vaikutus ruokaan. Legendaarinen Valio Koskenlaskija® on Suomen suosituin sulatejuusto. Yli 80-vuotiasta sulatejuustoa myydään vuosittain yli 1,5 miljoonaa kiloa. Monessa liemessä keitetty juusto on suosittu raaka-aine myös ammattikeittiöissä. Valio Koskenlaskija® auttaa maustamaan helposti ja nopeasti. Se on monipuolinen raaka-aine, jonka herkullisen täyteläinen maku sopii niin ruoanlaittoon kuin leivontaan.