Valio Aimo

Jälkiruoka kruunaa pääsiäisaterian

Pääsiäisen perinteinen jälkiruoka on pasha, mutta se ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto makeannälkään. Maukkaan aterian voi viimeistellä monella erilaisella herkulla.

Pääsiäisen ateriat huipentuvat monesti perinteiseen, mantelilastuilla maustettuun pashaan. Rahkasta valmistetunjälkiruoan juuret juontavat ortodoksiseen pääsiäisenviettoon, ja sen nimikin viittaa heprean pääsiäistä tarkoittavaan sanaan. Pasha on siitä helppo tarjottava, että sitä voi varioida suhteellisen pienellä vaivalla. Se taipuu niin suklaiseksi versioksi kuin omenapashaksi. Voit myös kokeilla pieniä pashaleivoksia, jotka sopivat etenkin noutopöytiin.

Tiesitkö:

  • Pasha on kotoisin Venäjältä, josta se levisi ensin Karjalaan ja yleistyi Suomessa vasta 1970-luvulla.

  • Pääsiäisjälkiruokien pohjana on usein rahka tai muut hapatetut maitotuotteet. Perinne juontaa pääsiäisenajan paastoon, jonka aikana ei nautittu lainkaan maitotuotteita. Ylimääräinen maito hapatettiin ja sitä oli yllin kyllin tarjolla pääsiäispöytään.

Pasha ei suinkaan ole ainoa pääsiäiseen sopiva jälkiruoka. Mangolla tai uudella Valio lemon curdilla höystetty pääsiäisrahka sopii makeannälkään ja kruunaa aterian kuin aterian. Rahka taipuu myös loistavasti kakkuihin, kuten tähän mango-juustokakkuun. Lue myös muut leipurin vinkit pääsiäispöytään.

Lämpimät jälkiruoat Pääsiäisen jälkiruokapöytään sopivat mainiosti myös lämpimät leivonnaiset.Esimerkiksi Tartaletti Crema Catalana hurmaa herkullisen täyteläisellä maulla ja sopii sellaisenaan myös tavalliseen kahvitarjoiluun. Valio ½ GN –murotaikinalevystä saat nopeasti paistuvat pohjat leivonnaisiin ja täytteen valmistuskaan ei kauan kestä.

Valio lempipullista valmistat kätevästi maukkaat pääsiäispullat. Riittää, että sulatat pullat, valmistat täytteen ja paistat kiertoilmauunissa n. 15 minuuttia.

Pääsiäisen jälkiruoat:

Lue seuraavaksi:

Sesonkitärpit
Leipurin jälkiruokavinkit pääsiäiseen