Joulunaika avaa oven herkutteluun

Pikkujoulukausi lähestyy vauhdikkaasti. Se aloittaa herkuttelukauden, jolloin etenkin vahvojen juustojen menekki kasvaa.

Pimenevien päivien joulunalusaika tarkoittaa monelle herkutteluhetkien lisääntymistä. Juustot ovat loistava tuote juuri tähän sesonkiin: niitä voi tarjota nautittavaksi sellaisenaan tai osana isompaa ateriaa. Valion vahvat juustouutuudet tuovat mukavasti vaihtoehtoja erilaisiin herkkulautasiin. Karamellimaisen makea, suutuntumaltaan miellyttävän kimmoisa ja hieman kiteinen Valio Keisarinna® sekä raikkaan hapan ja suolainen, mureneva Juhla® cheddar maistuvat herkuttelujuustojen ystäville.

Vahvoista juustoista pitäviä hemmottelee myös Valio Hienoin Mustaleima™. Se on vähintään 18 kk kypsytetty, hienostunut suomalainen herkuttelujuusto. Sekä Valio Keisarinna®, Valio Juhla® cheddar että Valio Hienoin Mustaleima™ ovat säilöntäaineettomia ja laktoosittomia.

Muista myös juomat

Olennainen osa pikkujoulukautta ovat erilaiset juomat. Perinteisistä juomista suosituin lienee maukas glögi. Lämpimän, mausteisen juoman historia ulottuu satojen vuosien päähän, ja sen suosio on ollut Suomessa vankkumaton aina 70-luvulta asti. Valion tummassa glögissä käytetään aitoja joulumausteita, kuten kanelia, neilikkaa, kardemummaa, inkivääriä ja muskottipähkinää. Glögien makuja on myös helppo muokata: kokeile vaikka herkullisen marjaisaa tähtianisglögia.

Valio glögit sopivat mainiosti myös erilaisten herkkujen raaka-aineeksi. Glögiluumut jogurttivaahdolla ja glögillä maustetut omenalohkot ovat omaperäisiä ja erottuvia tarjottavia joulunajan herkutteluun.

Glögin vaihtoehdoksi sopii myös mausteinen Valio Hehku® rypälejuoma. Se saa makunsa neilikasta, kanelista, rommista, kirsikasta ja vanilliinista. Sekä Valio glögit että Valio Hehku® säilyvät avaamattomana huoneenlämmössä. Vaikka juomat maistuvat myös kylmänä, ovat ne parhaimmillaan kuumiksi lämmitettyinä.