Kahvia kaikkiin makuihin

Suomalaiset ovat tunnetusti kahvikansaa. Tosiasiassa Suomessa kulutetaan eniten kahvia maailmassa väkilukuun suhteutettuna. Siksi erilaisten kahvitrendien huomioiminen on ravintoloille ja kahviloille elintärkeää.

Oikealla maitovalinnalla, tai tarjoamalla muutaman toimivan vaihtoehdon, voit luoda astetta paremman kahvihetken, joka saa asiakkaat palamaan. Hyvä perusvalikoima voisi olla Valio kahvimaito laktoositon 1 l, Valio Oddlygood(R) Barista 1 l ja Valio kahvikerma 1 l. Suosituimpia erikoiskahveja perinteisen kahvin rinnalla ovat cappuccinot ja lattet. Myös Irish coffeen tai frappen tyylisiä herkuttelukahveja osataan haluta useammin. Maidon kanssa nautittavat kahvit kuuluvat usein aamupäivään ja päivään; myöhemmin nautitaankin usein espresson tai doppion tapaisia tummapaahteisia kahveja.

Mikä maito kruunaa kahvin?

Maitokahvinautinnon yksi tärkeimmistä asioista on rasva: maidon rasva tuo kahviin täyteläistä makua ja sopivaa suutuntumaa. Upea, pehmeän täyteläinen latte onnistuu paremmin rasvaisemmasta maidosta. Entistäkin suurempi merkitys maitovalinnalla on silloin, jos maitoa vaahdotetaan kahviin, kuten cappuccino- ja latte-tyyppisissä kahveissa tai halutaan kahvin pinnalle kauniita kuvioita. Silloin rasvaisempi maito on edukseen, ja vaahdosta tulee sopivan paksua ja kestävää.

Valio kahvimaito on kehitetty juuri kahvijuomien tarpeisiin. Pehmeä, täyteläinen ja hieman makea maku luovat oikeanlaisen makuprofiilin kahville, ja tavallista maitoa korkeampi proteiinitaso sekä 2 % rasvapitoisuus synnyttävät juuri oikeanlaisen vaahdon. Pitkään huoneenlämmössä avaamattomana säilyvät, pehmeän ja aavistuksen makeamman makuiset Valio kevytmaito HYLA® UHT ja Valio täysmaito HYLA® UHT toimivat myös hienosti kahvikäytössä.

Luomumpi maitovalinta

Jos haluaa tarjota vaihtoehtona luomua tai vapaan lehmän maitoa, niidenkin joukosta löytyy kahveihin sopivat maitotuotteet. Pihattonavetoista kotoisin oleva Valio vapaan lehmän täysmaito on pehmeä ja täyteläinen, ja sopii erinomaisesti kahvin kanssa sellaisenaan. Maultaan todella täyteläinen ja kermainen Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito sopii etenkin lyhyempiin kahvijuomiin ja tulee tiloilta, jotka toimivat ekologisesti kestävän luomutuotannon periaatteiden mukaisesti. Nämä molemmat maidot myös vaahdottuvat kauniisti hieman korkeamman rasvapitoisuuden ansiosta.

Sittenkin loraus kermaa kahviin?

Yhden mielestä kahvi vaatii kerman ollakseen täydellistä, toinen palkitsee itsensä erityisissä hetkissä nauttimalla kahvin kermavaahdon kera. Kummassakin vaihtoehdossa tuotteella on väliä. Kahviin käytettävä kerma ei tietenkään saa juoksettua, mutta sen tulee myös sekoittua kahviin tasaisesti. Tällaiseen tarkoitukseen oikea valinta on Valio kahvikerma, jonka 10 % rasvapitoisuus tuo kahviin juuri halutun täyteläisyyden. Yhtä lailla 10 % rasvaa sisältävä Valio kevytkerma toimii myös kahvissa hyvin. Ja jos haluaa nauttia kahvinsa perinteisellä kermalla, kannattaa luottaa klassikkoon: Valio kuohukerma on tässä kohtaa toimiva valinta. Sen täyteläinen maku  pehmentää kahvia miellyttävästi, ja vaahdotettuna Valio kuohukerma sopii myös Irish coffee -tyyppisiin kahvijuomiin.

Kasvipohjainen maitokahvinautinto

Kasvava määrä kahvittelijoita haluaa täyteläisen ja rikkaan kahvinautinnon, mutta täysin kasvipohjaisena. Tähän tarpeeseen on kehitetty, yhdessä ammattilaisbaristojen kanssa, Valio Oddlygood® Barista kaurajuoma. Halutuista ominaisuuksista ei kehitystyössä tingitty: tuotteesta saatiin hyvin vaahtoutuva, ja se sekoittuu tasaisesti kaikkiin kahvityyppeihin aina perinteisestä vaaleasta suodatinkahvista tummaan paahtoon. Täyteläinen, pehmeä makunautinto on kiitos Valion pitkäjänteiselle tuotekehitystyölle. Valio Oddlygood® Barista on 100 % kasvipohjainen, gluteeniton, ja valmistettu kotimaisesta puhdaskaurasta. Saatavilla myös herkullisia uutuusmakuja.

Koulutusmateriaalit
Valio Oddlygood® Barista syntyi yhteistyössä baristojen kanssa
Koulutusmateriaalit
Täydellinen maitovaahto kahviin baristan neuvoilla