Kestävän kattauksen puolesta – Bio Dunisoft®

Joskus innovatiivisimmat ratkaisut syntyvät olemassa olevien tuotteiden ja palveluiden uudelleenarvioinnista. Duni Groupilla esitellään uraauurtavan uudistetun tuotteen, jonka tutut huippuominaisuudet pysyvät samana. Innovaatio piilee pienemmässä ilmastovaikutuksessa.

Teksti ja kuvat: Duni Group

Ruokahävikki on maailmanlaajuinen ongelma. Joka vuosi 1,3 miljardia tonnia ruokaa heitetään pois. Ruokahävikistä puhutaan ja sitä vastaan on ryhdytty toimenpiteisiin esimerkiksi kouluruokailussa, hotellien aamiaisilla ja kauppojen ilta-alennuksilla ja punalaputetuilla tuotteilla. Samaan aikaan yritykset, mukaan lukien Duni Group, työskentelevät kuumeisesti fossiilisten muovien poistamiseksi.

Duni Groupin uuden Bio Dunisoft® -sarjan myötä Duni esittelee seuraavan sukupolven kestävän kehityksen kattaustuotteet. Duni tarjoaa laadukkaita fossiilivapaita ja uusiutuvia Bio Dunisoft® -lautasliinoja nyt kaikissa väreissä.

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, uusien Bio Dunisoft® -lautasliinojen uusiutuva sidosaine on valmistettu maissista, sitruunankuorista ja muista elintarviketeollisuuden sivutuotteista muovin sijaan. Duni taistelee siis ruokahävikkiä vastaan jo ruoan tuotannossa! Bio Dunisoft® on johtavaa kestävän kehityksen osaamistamme, jossa fossiilivapaa materiaali yhdistetään ilmastotehokkaaseen tuotantoon tuloksena ilmastoneutraali toiminta. Bio Dunisoftin® osalta olemme myös kompensoineet hiilipäästöjä South Pole standardien mukaisesti.

Fossiilivapaa sidosaine vähentää tuotteen päästöjä noin 10 %, mikä on vahvistettu riippumattomassa elinkaariarvioinnissa (LCA). Duni on myös muuttanut 40 cm liinojen pakkauskokoa, joten lavalle mahtuu nyt 16 % enemmän lautaslinoja. Tuotteet ovat saatavana 40 cm ¼ ja 1/8-taitoksella, Bio Duniletto® Slim 40x33 cm taskulautasliinana sekä 20 cm ¼ kahvi/cocktailliina. Tuotteissa on entuudestaan tuttu ihanan pehmeä premium laatu ja upeat värit joka tilaisuuteen.

Myös kiertotalouteen perustuvassa tulevaisuudessa tarvitaan edelleen kertakäyttöisiä tuotteita. Ei kuitenkaan sellaisia, joista syntyy jätettä. Duni Group on sitoutunut vastuulliseen kiertotalouteen kaikessa toiminnassa: "Olemme osakkeenomistajiemme lisäksi vastuussa myös asiakkaillemme, tuleville sukupolville ja planeetallemme. Kierrätettävät materiaalit, vastuullisten tuotteiden kehittäminen, yhteistyö samoin ajattelevien tavarantoimittajien kanssa ja uudet paremmat tuotteet vievät meitä eteenpäin."

Meidän kaikkien pitää pyrkiä pysäyttämään ja korjaamaan kasvihuonekaasujen ja kiihtyvän ilmastonmuutoksen aiheuttamat vahingot. Mutta tiesitkö, että ilmastotoimissa epäonnistuminen (“climate action failure”) on arvioitu todennäköisimmäksi ja kauaskantoisimmaksi maailmanlaajuiseksi riskiksi World Economic Forumin mukaan?

Duni Groupissa on jatkossakin tehtävä parannuksia tuotteisiin ja toimintaan. Tavoitteena on pyrkiä vuoteen 2030 mennessä luopumaan kertakäyttöisestä fossiilisesta neitsytmuovista ja varmistamaan fossiilittomat tuotanto- ja toimitusketjut. Otamme osaa akkreditoituihin hiilidioksidipäästöjen hyvitysprojekteihin niiden ilmaston jäännösvaikutusten osalta, joita emme voi välttää. Lisätietoa tukemistamme projekteista löytyy sivuilta https://www.southpole.com/projects/renun-river-hydro ja https://www.southpole.com/projects/small-and-micro-run-of-river-hydro-china

Tehdään yhdessä matka kestävän kehityksen puolesta!

Tuotteet tukussa

Tuotteita löytyy Valio Aimo tukun valikoimista eri kokoisena ja useissa eri väreissä.

Tutustu muihin tuotteisiin:

Lisätietoa tuotteista
Gold & Green - kasvipohjaiseen ruoanlaittoon
Lisätietoa tuotteista
Maitorahka sopii moneen
Lisätietoa tuotteista
Hulluna AURA® juustoon