Kevään raikkaat värit vitriinissä

Kevättä odotetaan vuodesta toiseen ja aina vain aiemmin. Talven kylmyys varmaankin unohtuu, kun toivo paremmasta ja lämpimämmästä vuodenajasta täyttää ajatukset. Sama on myös leivonnaisten parissa, kauniin väriset leivonnaiset tuovat mieleen kirkkaan keväisen kukkaloiston ja luonnon heräämisen. Värien kirkkaus ja loisto saa varmasti jokaisessa heräämään tunteen raikkaista, herkullisista tuotteista.

Värikkäät vitriinin valopilkut ja juhlapöydän kruunut ladyfinger kakkupala

Tipu macarons -leivos on tehty pääsiäissesonkiin. Leivoksessa yhdistyy pohjan keveys ja mangotäyteen täyteläisyys, jonka Valio voi ja crème fraîche saavat aikaan. Tiput ovat ilo silmälle ja nautinto maukkaudessaan. Näitä kannattaa laittaa vitriinissä esille hyvälle paikalle, sillä ne houkuttelevat asiakkaasi takuulla ostamaan paljon myös muita tuotteita.

Ladyfinger-mangokakku on sekä värien että makumaailman osalta ehdoton kevään juhlapöytien kruunu, joka herättää kirkkailla väreillään huomion vitriinissä. Tässä tuotteessa rahka-jogurttitäyte, tuorejuusto ja vispikerma tuovat täyteläisyyttä, ja mango kolmessa eri muodossa antaa raikkaan ja pirteän maun. Tätä tuotetta ei voi vastustaa, sillä sen erilaiset rakenteet höyhenenkevyestä pohjasta täyteläiseen täytteeseen ja mangon raikkauteen eivät kyllä jätä ketään kylmäksi.

Klassikkoleivokset keväisissä väreissä

Punssileivos on klassikkoleivos, jonka muistot itsellä kumpuavat nuoruudestani ja saavat ajatukset palaamaan aina uudelleen vanhoihin kokemuksiin ja upeisiin elämyksiin. Punssileivos rakentuu hyvästä voitaikinasta tehtyyn lehtevään pohjaan, jota luumumarmeladi, vaniljakreemi ja runsaasti punssilla maustettu kreemi täydentävät. Leivoksen viimeistelee keltainen pomada, joka onkin kondiittorille haaste saada tuotteesta kaunis ja houkutteleva.

Jos klassikot ovat tärkeässä roolissa keväisessä vitriinissä, niin jotain uutta myös aina kaivataan. Perinteinen kääretorttu kannattaa nyt tuunata uuteen ulottuvuuteen. Kotileipureilla on jo jonkin aikaa ollut suosikkina paahdettu valkosuklaa ja se sopii kyllä erinomaisesti myös joka konditorian ja leipomon vitriiniin. Uusilla kikoilla saat houkuttelevuutta, jotka nostavat ns. perustuotteen ihan uudelle levelille. Kun pursotat täytteen raitoina pohjan päälle, saat leikkauspinnasta mielenkiintoisemman. Ja jos koristelet vielä kääretorttupötkön, niin saat tuotteesta vielä juhlavamman ja paljon lisäarvoa pienellä vaivalla.

Keväiset herkut leipomalla saat varmasti asiakkaasi yllättymään uudelleen ja uudelleen. Mikä onkaan parempi tunne, kuin tyytyväinen asiakas, joka uskollisena palaa ostamaan leipomuksia ja luo luottamuksellisen asiakassuhteen.

Raikasta kevättä,

Mika