Kotimainen Bunge tuottaa vastuullisia kasvirasvoja ammattilaiskäyttöön

Bunge Finland Oy tekee uraauurtavaa työtä kasvirasvojen parissa Suomen ainoassa margariinitehtaassa Varsinais-Suomessa. Bunge kehittää vastuullisesti tuotetuista ja turvallisista raaka-aineista maistuvia ja hyvinvointia edistäviä kasviperäisiä tuotteita.

Teksti ja kuvat: Bunge

Ammattikeittiöissä on jo pitkään ollut kysyntää palmuöljyttömälle levitteelle. Bunge vastasi toiveeseen lanseeraamalla ensimmäisen palmuöljyttömän margariinin, Keiju Catering 3 öljyä, ammatti- ja suurtalouskeittiöihin. Tuotetta on saatavana kahdessa eri koossa: 400 gramman rasiassa ja kuuden gramman annospakkauksina.

Maukas uutuus sopii lähes kaikkiin ruokavalioihin – myös vegaaneille. Keiju Catering 3 öljyä on säilöntäaineeton, laktoositon, maidoton ja varustettu Sydänmerkillä. Levitteen rasvapitoisuus on 60%, joten sitä voi käyttää joko sellaisenaan leivän päällä, mutta se sopii erinomaisesti myös ruoanlaittoon ja leivontaan. Keiju Catering 3 öljyä -margariinin tuotekehityksessä on kiinnitetty erityistä huomiota suolan vapautumiseen, mikä tekee siitä maukkaamman levitteen ilman suurempaa määrää suolaa.

Bunge huomioi kaikessa toiminnassaan vastuullisuuden

Bungen tuotannossa periaatteena on, että tuotteiden valmistus ei saa uhata ympäristöä tai ihmisten hyvinvointia. Bunge tietää käyttämiensä raaka-aineiden alkuperän ja niiden tuotantoketjut ovat läpinäkyviä.

Suomalaisissa margariineissa ja kasvirasvalevitteissä ei ole lainkaan osittain kovetettuja kasvirasvoja tai -öljyjä, vaan niihin lisätään pieni määrä luonnostaan kovia kasvirasvoja, kuten shea-, kookos- tai palmuöljyä, oikeanlaisen rakenteen ja koostumuksen aikaansaamiseksi. Esimerkiksi palmuöljy on korvattu Keiju Catering 3 öljyä -margariinissa vastuullisesti hankitulla sheaöljyllä. Palmuöljyä sisältävissä tuotteissaan Bunge käyttää ainoastaan RSPO (Round Table of Sustainable Palm Oil) -standardin mukaista vastuullisesti tuotettua ja erillään muusta palmuöljystä pidettyä sertifioitua palmuöljyä (Segregated palm oil, SG).

Bunge tekee lujasti töitä hiilijalanjälkensä pienentämiseksi. Bungen tuotantolaitos on energiatehokas, ja kaikki siellä käytettävä energia tuotetaan hiilidioksidivapaasti. Kaikki tehtaalla syntyvä jäte toimitetaan lajiteltavaksi tai energiantuotantoon, mitään ei päädy kaatopaikalle. Lisäksi kaikkien tuotteiden pakkaukset ovat myös kierrätettäviä.

Kasvirasvat tekevät hyvää sekä ympäristölle että terveydelle

Keiju Catering 3 öljyä -margariini on myös ilmastoystävällinen vaihtoehto ruokapöytään. Kasvipohjaiset tuotteet ovat eläinperäisiä ekologisempia ja niillä on pienempi hiilijalanjälki.

Sen lisäksi, että kasviperäiset tuotteet ovat lempeitä ympäristölle, ovat ne myös lempeitä keholle. Keiju Catering 3 öljyä -margariini, niin kuin kaikki muutkin Bungen tuotteet, sisältävät runsaasti pehmeitä rasvoja, joita päivittäisessä ruokavaliossa tulisi suosia kovia rasvoja enemmän. Pehmeissä rasvoissa on runsaasti moni- ja kertatyydyttymätöntä rasvaa, joka auttaa pitämään kolesterolin normaalilla tasolla. Tuotteet ovat myös terveydelle välttämättömien omega-3-rasvahappojen lähde. Vaikka Bungen tuotteet ovat terveellisiä ja ravitsevia, niiden mausta ei ole tingitty.

Turvallista ruokaa Suomesta

Keiju Catering 3 öljyä -margariini, kuten myös Keiju-, Raisa-, Kultasula- ja Sunnuntaimargariinit ja juoksevat rypsiöljyvalmisteet sekä leivänparanteet ja kreemit valmistetaan Suomen ainoassa margariinitehtaassa Raisiossa. Siellä Bunge työllistää noin 100 työntekijää ja pitää huolta heidän ammattitaidostaan, työhyvinvoinnistaan ja turvallisuudestaan.

Kotimainen valmistus on myös tae turvallisille tuotteille, sillä ruoantuotannolle on tarkat laatu- ja ympäristökriteerit. Näin myös Bungella.

Keiju Catering tuotteet tukussa

8082355 KEIJU CATERING 400G 3 ÖLJYÄ MARG 60% LAK

8082380 KEIJU CATERING 240X6G 3 ÖLJYÄ MARG 60%

Tuotteet verkkokaupassa >

Tutustu muihin tuotteisiin:

Lisätietoa tuotteista
Atrialainen kana on kokonaan antibioottivapaata
Lisätietoa tuotteista
Paulig Mundo kahviperhe on nyt hiilineutraali
Lisätietoa tuotteista
Tork Natural -pehmopaperit ovat todiste kierrätysmateriaalien kehityksestä