Kuulumiset Helsinki Coffee Festival -tapahtumasta

Noin kuusi tuhatta kahvifania vieraili Helsingin Kaapelitehtaalla 20.-22.4.2018, kun Helsinki Coffee Festival järjestettiin neljännen kerran. Pohjoismaiden suurimmilla kahvifestivaaleilla oli edustettuna läpileikkaus Suomen kahvimaailmasta; kaiken kokoisia paahtimoita, kahviloita ja kahvilaitteita sekä muuta kahviin liittyvää. Tapahtuma on suunnattu alan uusimpiin suuntauksiin tutustumiseen sekä ammattilaisille (pe) että kuluttajille (la-su).

Valion osastolla kävijät pääsivät maistelemaan Valio Oddlygood tumma kaakao kaurajuomaa. Tuotteesta pidettiin ja se sai kehuja raikkaasta, mutta samalla täyteläisestä maustaan. Lisäksi osastolla järjestettiin latte tasting, jossa vertailtiin ja maisteltiin ammattitaitoisen baristan, Lari Järnefeltin, opastuksella eri maidoista valmistettuja cafe latte -juomia. Tasting oli viime vuoden tapaan oikein onnistunut ja se herätti suurta mielenkiintoa osastolla. Festarikävijät olivat kiinnostuneita maitojen eroista ja vaahtojen erilaisista rakenteista. Moni varmasti sai uutta ajateltavaa kahvimaitonsa valintaa varten sekä kahviloihin että kotijääkaappeihin. Testissä oli mukana neljä eri maitoa: Valio täysmaito, Valio Luomu vanhanajan täysmaito, Valio kahvimaito ja Valio rasvaton maito. Yhtä ainoaa oikeaa vastausta testin tuloksena ei ole, koska kyseessä on makuasiat. Mielenkiinnosta maistelijoiden suosikit laskettiin kuitenkin yhteen ja Valio Luomu vanhanajan täysmaito nousi voittajaksi! Bonuskierroksena maisteltiin kahvin kanssa Valio Oddlygood® kaurajuomaa

Jokainen maito tuo hiukan eri ominaisuuksia kahviin:

Valio Kahvimaito

Yhdessä kahviasiantuntijoiden kanssa kehitetty maito on hiukan tavallista proteiinipitoisempi. Se vaahtoutuu erittäin hyvin ja tuo espressoon mukavaa pyöreyttä makuun.

Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito

Baristan näkökulmasta katsottuna luomumaidosta ei pysty ikinä sanomaan varmaksi, miten sen vaahto käyttäytyy. Sen ominaisuudet vaihtuvat hiukan erästä toiseen, mutta toisaalta se tuo aivan omanlaisen käsityön fiiliksen baristan työhön. Rasvapitoisuutensa (4,1-4,4/100 g) ansiosta vanhanajan täysmaito tuo juomaan todella täyteläisen maun. Valio Luomu vanhanajan täysmaito nousikin messukävijöiden suosikiksi!

Valio täysmaito

Täysmaito on cafe latten valmistukseen takuuvarma valinta, ja se onkin monen baristan oletusmaito. Sen vaahto on samettinen ja täyteläinen.

Valio rasvaton maito

Koska rasva puuttuu, rasvattomasta maidosta valmistetun cafe latten maku jää valjuksi ja kahvin kitkerät maut pääsevät juomasta läpi. Vaahto on kova ja höttömäinen. Rasvaton maito ei ole paras vaihtoehto espressopohjaisten kahvijuomien valmistukseen, mutta rasvattomuutta haluavalle ja arvostavalle toimii sekin.

Tapahtumakuvat: Paavo Pykäläinen/Helsinki Coffee Festival