Kuulumiset IBA-messuilta Münchenistä

Kansainväliset IBA-messut tarjosivat jälleen kerran runsaasti inspiraatiota leipomo- ja konditoria-alan ammattilaisille. Valio Koekeittiön Mika Parviainen oli haistelemassa tuoreita ideoita messuilla.

Münchenin messukeskuksen 12 näyttelyhallia oli täynnä laite-, tarvike- ja raaka-aineyrityksien osastoja. Lisäksi messut tarjoavat runsaasti ohjelmaa seminaarien, kilpailujen ja erilaisten näytöksien saralla. Katsottavaa ja tutustumisen arvoista antia riittää jokaiselle niin paljon, että viikko ei riittäisi kaiken kiertämiseen. Tapahtumasta kiinnostuneille Mika vinkkaa: ”Kannattaa kartoittaa jo etukäteen, mitä messuilta lähtee etsimään.”

Messujen ansiosta voimme palvella myös asiakkaitamme paremmin

Parasta antia näin valiolaiselle oli ehdottomasti eri valmistajien viimeisimpään voin laminointilinjojen teknologiainnovaatioihin tutustuminen. Näiden tietojen ja ideoiden ansiosta me Valiolla voimme paremmin auttaa asiakkaitamme löytämään ratkaisuja omiin prosesseihinsa. Valion kaulintavoi edustaakin meidän huippuosaamista ja mahdollisuutta toteuttaa laadukasta voitaikinaleivonnaisten valmistusta.

Kilpailuista voi ammentaa inspiraatiota omaan työhön

Kansainvälinen kilpailutoiminta IBA:ssa on perinteikäistä, mitä Mika messuilta aina odottaakin. Tällä kertaa ammattilaisten korkea ammattitaito, uudenlaiset ideat ja ratkaisut tekivät vaikutuksen. Tällaisten kilpailujen seuraaminen on mielenkiintoista ja Mika uskoo, että näistä löytyy paljon ideoita myös omaan tuotekehitykseen. Kilpailijoiden tekemät taidokkaat työt ovat lopuksi nähtävillä esittelypöydillä ja niiden ympärillä kävikin kova vilske, kun niitä ihailtiin ja kuvattiin.

Saksalaiset todella osaavat leipomoasiat

Messumatka on myös oiva tilaisuus tutustua paikallisiin leipomo- ja konditoriayrityksiin. Onhan Saksalla pitkä historia tällä saralla. Sieltä löytyy kaikki hienot klassikot ja paikalliset erikoisuudet, kuten Bretzelit, omenastruudelit ja herkulliset kakut. Mika oli tehnyt myös esityötä netissä ja löytänyt kivoja kohteita, joita ei muuten olisi suuresta kaupungista löytänyt.

”München tarjoaa sekä asukkailleen, että turisteilleen laadukkaan ja kattavan tarjonnan herkkuja, joita tulen todella kaipaamaan”, Mika summaa viikkoa. Ehkäpä tulevaisuudessa näistä ideoista muotoutuu vielä Valion resepteihin joitakin tuotteita, joita meidän asiakkaat pääsevät maistamaan.

“Danke schön!”, toivottelee Mika.