Leipomoalan SM-joukkuekilpailun voittajat selvillä

Leipomoalan SM-joukkuekilpailu käytiin Tampereella ja Kangasalla 13.–14.9.2022. Kilpailussa oli osanottajia ympäri Suomea ja voitto meni Tuusulaan Konditoria pH7 Oy:n joukkueelle. Kilpailun päätuomarina toimi Valion leipomokonsultti Mika Parviainen.

Konditoria pH7 Oy:n voittajajoukkueessa kilpailivat menestyksekkäästi Alexandre Vogt ja Artem Storozhenko. Kilpailussa toiseksi sijoittui jämsäläisen Elonen Oy Leipomo joukkueella Katri Mäkinen ja Mika Järvinen. Pronssia nappasi Linkosuon Leipomo Oy Tampereelta joukkueella Tiia Bister ja Tytti Tukiainen.

Parviaisen mielestä kilpailun taso oli korkea, mutta voittajat erottuivat joukosta selvästi haastavilla raaka-aineillaan ja ensiluokkaisilla toteutuksillaan. Kaikista kilpailijoista huomasi, että he suhtautuivat kilpailuun tosissaan ja olivat hyvin valmistautuneita.

Kilpailussa valmistettiin ruokaleipää, välipalatuote sekä konditoriatuote/tuotelajitelma, jonka teemana oli ”Revontulien Suomi”. Ruokaleivät ja välipalatuotteet valmistettiin Kangasalla, Tampereen seudun ammattiopiston Kangasalan toimipisteessä. Konditoriatuotteet/tuotelajitelmat valmistettiin yleisön edessä Elintarviketeollisuus 2022 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

SM-joukkuekilpailun järjestäjänä toimi Suomen Leipuriliitto ry yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Kilpailutuotteiden arviointi suoritettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ja arviointikriteereinä olivat maku, ulkonäkö, innovatiivisuus ja resepti. Arvioinnin tekivät kilpailun tuomarit, jotka olivat yhteistyökumppaneiden palveluksessa toimivia leipomoammattilaisia. Kilpailun yhteistyökumppaneita olivat Valio Oy, Condite Oy, Finnbakels Oy, Leipurin Oy ja Mauste-Sallinen Oy. Muut yhteistyökumppanit olivat Tampereen Messut Oy ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kangasalan toimipiste.

Tapahtumat
Kauden Parhaat tapahtuma pikatukuissa 11.-12.5.2023
Tapahtumat
Fastfood & Café & Restaurant tapahtuma Helsingissä 22.-23.3.2023
Sesonkitärpit
Vapun ja äitienpäivän leivonnaiset
Sesonkitärpit
Leivonnaisia naistenpäivään
Sesonkitärpit
Neljä erilaista joulua - neljä kokkia, neljä makumaailmaa ja tunnelmaa
Tapahtumat
Kauden Parhaat pikatukuissa 2.-3.11.2022