Leipurin jälkiruokavinkit pääsiäiseen

Pääsiäisenä rahkaa käytetään moniin tuotteisiin, kuten kakkuihin, leivoksiin, kahvileipiin, jälkiruokiin ja vaikkapa ruokaleipiin. Pasha, pääsiäisleipä ja babat kuuluvat myös pääsiäisen herkkuihin, ja lisäksi kehittelimme myös ammattikeittiöille sopivia uusia reseptejä, jotka tuovat kevään tuulahduksen jälkiruokapöytään.

Keväisiä makuja ja värejä jälkiruokapöytään

Leivo tänä pääsiäisenä macarons-leivokset tipun mallisiksi. Täyte on valmistettu keväisen raikkaasta mangosta, voita ja crème fraîchea unohtamatta. Rahkajogurttitäyte sopii erinomaisesti kevään ja tietysti myös pääsiäisen tuotteisiin. Siihen löytyy monia herkullisia reseptejä. Kokeile esimerkiksi mango-rahkapitkoa. Raparperi kuuluu myös kevään tuotteisiin. Raparperi-muropaj saa makua jogurttitäytteestä, joka tuo herkullisuutta ja tasapainoa happamalle raparperille.

Pasha taipuu moneen

Perinteisen mallinen, lusikoitava pasha saa varmasti lunastaa jälkiruoan paikan erilaisissa pääsiäistarjoiluissa. Mutta sen makumaailmaa ja täyteläistä rakennetta voi hyödyntää helposti myös leivonnaisten puolella. Pääsiäisherkkujen makumaailmaa voi tuoda leipomojen vitriineihin vaikkapa pashamunkilla, jossa tuulihattutaikinan sisään on valmistettu mukavasti pashamainen täyte. Pashakakku puolestaan on murotaikinapohjan päälle valmistettu, kakkumainen versio pashasta.

Rahka maistuu pääsiäisen leivissä

Pääsiäisen leipä on suomalaisessa ruokakulttuurissa makeahko limppu. Yksi perinteisistä versioista on piimälimppu, mutta rahka tuo limpputaikinaan piimän tavoin happamuutta, korostaa leivän makua ja pitää taikinan pitkään tuoreen tuntuisena. Leivo pääsiäispöytään tarjolle esimerkiksi rahkakauravuokaa tai laktoositonta rahkaleipää. Asiakkaille voikin vihjata, että nämä leivät sopivat paahdettuna ihanasti myös pääsiäisen aamiaispöytään.

Sesongin paras pakkauskoko

Koska maitorahka kuuluu olennaisesti niin moneen pääsiäisen leivonnaiseen, kannattaa hyödyntää uusi pakkauskoko. Tuttu Valio laktoositon maitorahka on nyt saatavilla suuremmassa, 10 kg:n pakkauksessa. Tätä monipuolista rahkaa voi käyttää jälkiruokiin, leivontaan, levitteisiin ja täytteisiin.

Keväisiä leivonnaisia pääsiäispöytään:

Muita hyviä vinkkejä leivontaan:

Lisätietoa tuotteista
Käyttöopas Valio marmeladeille, täytteille ja hilloille