Linnanmäellä ravintoloiden menyyt ja herkkukeitaiden tarjonta luodaan hupitwistillä. Huvipuistossa myös syöminen on hauskaa ja unohtumaton elämys. Asiakkaita innostavat niin uudet sapuskat kuin vanhat tutut suosikit.
Linnanmäki tituleeraa itseään Helsingin hauskimmaksi kaupunginosaksi, mikä on eittämättä totta. Kun pää on pyörällä laitteissa keikkumisesta, jossain kohtaa iskee aina nälkä, vähintäänkin makeannälkä. Ravintolatiimi on kehitellyt täksi vuodeksi toinen toistaan hupaisampia uutuuksia. Heitä ja muitakin Lintsin työntekijöitä kutsutaankin hupimestareiksi.
Palvelujohtaja Niina Häkkisen mukaan suurimman muutoksen on kokenut Hurlumheiksi nimetty ravintola, jossa moni asia on jännittävällä tavalla sekaisin. Asiakas voi muun muassa sekoitella oman limun limonaditehtaalla. Hampurilaisissa on värikkäät sämpylät, ja niiden kylkeen voi tilata sheikattuja perunoita.
”Haluamme, että huvipuisto jatkuu ravintoloihin. Tarjoamme laadukkaita ruokatuotteita, mutta niissä on mukana linnanmäkeläistä hupitwistiä”, Häkkinen sanoo.
Koska alueelle on ilmainen sisäänpääsy, moni tulee ohimennen pistäytymään ja nauttimaan esimerkiksi jäätelön tai hattaran. Yhtenä magneettina ovatkin herkut, joita ei saa muualta, kuten vaikkapa sininen metsämarjasoftis, remix-hattara, jossa on makeutta ja kirpeyttä, sekä popcornin makuinen pirtelö.
”Ikisuosikkeja ovat makeat ja suolaiset vohvelit, makkaraperunat ja 30-senttinen -megahodari.”
Yhtenä magneettina ovat herkut, joita ei saa muualta.
Linnanmäellä käy normaalisti yli miljoona asiakasta kaudessa. Suuri ja heterogeeninen asiakasjoukko edellyttää trendien seuraamista ja jatkuvaa pohdintaa siitä, löytyykö jokaiselle jotakin. Häkkisen mukaan tarjonnassa on satsattu viime vuosina erityisruokavalioihin, kuten gluteenittomiin ja vegaanisiin vaihtoehtoihin.
Tänä vuonna tarjolle tulee vegesoftis, ja muun muassa hampurilaisissa ja pizzoissa on valinnanvaraa myös kasvissyöjille.
”Taiteilemme sen kanssa, että valikoima on riittävän laaja, mutta kuitenkin napakka, jotta hupimestarimme onnistuvat työssään myös ruuhka-aikoina.”
Kaikki alueella tarjoiltavat ravintola-annokset ja herkut suunnitellaan siten, että ne pystytään valmistamaan nopeasti.
Linnanmäki on nuorten keskuudessa suosittu kesätyöpaikka. Huvipuisto työllistää vuosittain 600 hupimestaria, joista yli puolet palaa seuraavalle kaudelle.
”Monille Linnanmäki on ensimmäinen kosketus työelämään. Meidän vastuullamme on opastaa heitä työtehtävän lisäksi työelämän pelisääntöihin. Olemme tarkkoja siitä, että työstä jäisi positiivinen kokemus.”
Häkkisen mukaan Linnanmäellä satsataan valmentavaan esihenkilötyöhön. Toisin sanoen kouluttaminen ja perehdyttäminen jatkuvat koko kauden ajan. Ravintolatyöhön hakeville painotetaan jo rekrytointivaiheessa, että työ vaatii kykyä hallita useita asioita samanaikaisesti.
”Meille on tärkeää työntekijöiden aito halu palvella ja tarjota asiakkaille unohtumattomia elämyksiä. Jos asenne on kunnossa, työtehtävät oppii kyllä.”
Lähes kaikki Linnanmäen raaka-aineet toimitetaan Valio Aimo® tukusta. 3–4 kertaa viikossa tuleva kuorma saapuu aamuyöstä, kun puisto on tyhjillään. Linnanmäellä on ollut jo kymmenen vuotta sama tukun luottokuljettaja. Häkkisen mukaan kuljettajalla on iso vastuu ja rooli heidän toiminnassaan. Linnanmäellä ei ole keskusvarastoa, vaan kuljettaja vie tuotteet suoraan ruokapisteisiin.
”Kun voimme luottaa siihen, että logistiikka toimii ja tavarat saapuvat ajallaan, hupimestarimme voivat keskittyä rauhassa omaan työhönsä. Kun hommat on saatu pakettiin, keitämme kuljettajalle mielellämme aamukahvit.”
1 Värikäs burgeri
Uudistetussa Hurlumheiravintolassa voi saada lautaselleen vihreän, oranssin tai punaisen hampurilaisen. Asiakas päättää täytteet, kokki sämpylän värin.
2 Palapizza
Uutuusruokana ovat palapizzat niin liha- kuin kasvistäytteillä, ja niiden kylkeen voi tilata myös salaatin.
3 Vegesoftis
Asiakkaiden toiveesta tänä kesänä pyöritetään vegaanisia softiksia, joiden raaka-aineena on kotimainen kaura. Makuina mansikka ja suklaa.
Teksti: Johanna Lätti, Kuvat: Roope Permanto
Artikkeli on julkaistu Lautaselle-lehdessä nro. 2/2022.