Maistuva kasvisruoka on helppo valmistaa

Erilaisten kasvisruokavalioiden suosio kasvaa jatkuvasti. Tämä on hyvä uutinen myös ammattilaiskeittiöille, sillä herkullisten kasvisruokien valmistaminen on varsin vaivatonta.

Kasvisruokavalio voidaan toteuttaa monella eri tavalla. Suosituimpiin kasvisruokavalioihin kuuluvat laktovegetaarinen ja lakto-ovo-vegetaarinen ruokavalio. Laktovegetaarisessa ruokavaliossa kasvikunnan tuotteiden lisäksi ruokavalioon kuuluvat myös maitotuotteet. Lakto-ovo-vegetaarisessa ruokavaliossa lisäksi myös kananmuna. Molemmat ruokavaliot ovat ravitsemuksellisesti hyviä ja helppoja toteuttaa. Sopivilla resepteillä teet maukkaita ruokia, jotka maistuvat kaikille.

Lue tarkemmin eritavalla toteutettavista kasvisruokavalioista Ammattilaiset –palvelun ravitsemusosiosta.

Kasvislounaassa saa olla makua

Fleksaus eli osa-aikainen kasvisruokailu on yleistynyt tavallista sekaruokavaliota noudattavien joukossa. Tämä tarkoittaa yhä suurempaa kasvisruokailijoiden määrää ja yhä monipuolisempia makutottumuksia. Näistä resepteistä saat ideoita kasvisruokien valmistamiseen.

Keitot ovat helppoa ja nopeaa lounasruokaa. Lounaskeitoksi sopii erinomaisesti esimerkiksi juustomestarin kasviskeitto. Maistuvaa lounasruokaa ovat myös linssimureke sekä rosmariinissa haudutetut kasviskaalikääryleet.

Mikäli kasvisruokavalion noudattaja on semi-vegetaarinen, voidaan ruokavalinnoissa käyttää myös kalaa. Tällöin voit tarjota vaikkapa lohi-lasagnea tai lohi-punajuuripataa. Myös chili-con-pescado maistuu varmasti. Raikkaaksi kalaruokavaihtoehdoksi sopii myös rapea lime-kala ja katkarapukastike.

Proteiinipitoinen papu on hyvä raaka-aine

Pavusta saa runsaasti tärkeitä ravintoaineita. Se on myös helppokäyttöinen ja edullinen raaka-aine, josta teet monenlaisia ruokia. Kokeile vaikkapa papu-perunakiusausta, pelkistetympää papukiusausta tai nopeasti valmistuvia papuquesadilloja.