Maitoa läheltä, olkaa hyvät!

Syyskuun lopun kansainvälinen koulumaitopäivä muistuttaa siitä, miten tärkeä osa maidolla on koululaisten ravitsemuksessa eri puolilla maailmaa.

Vuonna 2018 koulumaitopäivää juhlitaan keskiviikkona 26.9. Eri puolilla maailmaa juhlistettava päivä nostaa maidon ansaitsemaansa arvoon lasten ja nuorten ravitsemuksessa. Maito on täyttä ravintoa ja etenkin kalsiumin ja D-vitamiinin takia korvaamaton osa kouluruokaa.

Maito paitsi maistuu hyvältä, tekee hyvää myös keholle. Monipuolisesti eri ravintoaineita sisältävä maito osallistuu kehon hyvinvoinnin ylläpitoon monin eri tavoin. Se sisältää mm. hyvin imeytyvää kalsiumia, joka on luuston tärkeimpiä rakennusaineita ja proteiinia, jota sekä luusto että lihakset tarvitsevat kasvaakseen. D-vitamiinin lisäksi maito sisältää luontaisesti myös muita vitamiineja ja useita kivennäisaineita, kuten jodia, B2- ja B12-vitamiineja, kaliumia, fosforia ja natriumia.

Maidon ravintoaineet julisteissa

Nyt on mahdollista katsella maitoa oikein läheltä! Olemme tehneet asiakkaillemme julisteita, joilla tuodaan esiin maidon ravitsemuksellista monipuolisuutta visuaalisesti näyttävällä ja koululaisia kiinnostavalla tavalla. Julisteissa on kuvattu maitoa ja sen ainesosia mikroskoopilla ja satoja kertoja suurennettuna. Julisteet soveltuvat niin koulujen ruokaloihin kuin luokkahuoneisiinkin hyödynnettäväksi opiskelun oheen.

Julistepaketin saat samassa kuormassa Valion tuotteiden mukana. Ole yhteydessä Valion myyntipalveluun tai myyntiedustajaasi.

Maitoproteiini, kalsium ja B12-vitamiini näyttävät näin mielenkiintoiselta!

Kouluruoan uudet tuulet

Muista myös kouluruoan juhlavuoden kunniaksi julkaistut reseptit, joiden innoittajina ovat toimineet koululaisten suosikkiruoat lähivuosilta. Reseptit saatavilla myös painettuna vihkona, kysy myyntiedustajaltasi!

Kouluruokasuosikit uudella tavalla

Klassiset kouluruoka-annokset saivat keittiömestareidemme käsittelyssä modernimman ja maukkaamman muodon.