Valio Aimo® Koekeittiöläiset jakavat parhaat vinkkinsä maitorahkan käyttöön. Ota vinkit opiksi!
”Leivonnassa rahka tuo mehevyyttä, kosteutta, säilyvyyttä ja luonnollista happamuutta niin täytteisiin kuin taikinaankin. Esitaikinaan sillä voi tuoda maitohappokäymistä. Hera erottuu helposti ja jää nesteenä rahkan pintaan. Pyöräytä se massan sekaan tuomaan kosteutta. Hyödynnä ylimääräinen hera taikinanesteenä leivissä ja sämpylöissä.”
Mika Parviainen, leipomokonsultti, Valio Aimo® Koeleipomo
”Kun teet rahkajälkkäreitä, älä turhaan vatkaa kermaa erikseen ja kääntele rahkaa sekaan, sillä voit vatkata kerman ja rahkan yleis¬koneessa samalla kertaa. Muista myös rahkojen erot: Jos haluat hapokkaamman ja kestävämmän vaahdon, jota voit myös pursottaa, valitse maitorahka. Jos haluat miedomman hapokkuuden ja kevyemmän vaahdon, valitse pehmeä maitorahka.”
Tuomas Hämäläinen, keittiömestari, Valio Aimo® Koekeittiö
”Vanhus- ja hoivapuolella perinteinen maito¬rahka on hyvä keino lisätä ruokavalioon proteiinia. Rahka sopii hyvin esimerkiksi pirtelöihin, smoothieen ja jälkiruokiin. Saat kevyen ja raikkaan levitteen, kun vaahdotat rahkaa ja tuorejuustoa ja sekoitat joukkoon esimerkiksi valmista herne- tai porkkanapyreetä ja lisäät mausteita.”
Petri Nuutinen, ruokapalvelujen asiantuntija, Valio Aimo® Koekeittiö
Teksti Katja Tarnanen