Maukas kantarelli on syyskauden herkuista suosituin

Kantarelli on Suomen syksyn pidetyimpiin kuuluva raaka-aine, jota voi käyttää monipuolisesti erilaisissa ruoissa. Tuoreiden kantarellien lisäksi saat herkullisen sienen makua ruokiin Valion kantarellituotteilla.

Keltavahvero, eli kantarelli on yksi parhaista ruokasienistämme. Ei siis ole ihme, että kausi tekee raaka-aineesta kysytyn myös asiakkaiden keskuudessa. Syksyllä onkin helppo tehdä ruokalistasta ajankohtainen tarjoamalla kantarellipohjaisia ruokia tai tuunaamalla olemassa olevia aterioista tuoreilla kantarelleilla.

Kantarelleja on helppo hyödyntää esimerkiksi alkuruoissa: niin marinoidut kantarellit kuin kantarelli-juustokeitto maistuvat erinomaisesti ennen tuhdimpaa pääruokaa. Villimmän vaihtoehdon kantarelleilla herkutteluun tarjoaa lämmin sieni-cappuccino. Maukas lämmin juoma kannattaa tarjota isosta kahvimukista ja koristella muutamalla parmesanlastulla.

Muista myös valmiit kantarellituotteet

Tuoreiden kantarellien lisäksi voit tuoda herkullisen syksyistä makua ruokiin Valion kantarellin makuisilla tuotteilla. Gluteenittomassa Valio Koskenlaskija® kantarelli-jauhelihapihvissä yhdistyvät mehevän lihaisa pihvi, maistuva sulatejuusto sekä herkullinen kantarelli. Tuote on kypsä pakaste, joten sen valmistaminen on nopeaa. Lisukkeisiin kantarellin makua saa helposti Valio juusto-kantarelli perunaröstillä. Se on laktoositon, Valion laadukkailla maitotuotteilla valmistettu pintapaistettu tuote. Alkuruoaksi kelpaa esimerkiksi laktoositon Valio Viola® kantarellikeitto.

Valio juusto-kantarelli Canneloni on herkullisella juusto-kantarellitäytteellä täytetty pastarulla, joka tuo lisävaihtoehtoja syksyn tarjoiluihin. Laktoositon tuote sopii hyvin myös kasvisruokavaihtoehdoksi kiireiseen keittiöön.

Pinnalla ammattikeittiössä
Syksyyn sopivat suolaiset piirakat