Meillä tehdään maailman parasta voita

Moni suomalainen sen jo tiesikin, mutta nyt se on virallista: Valion suolaamaton voi on maailman paras. Tämä oli tulos Yhdysvaltojen Wisconsinissa maaliskuussa käydyssä World Championship Cheese Contest 2018 -kilpailussa, jonka suolaamattomien voiden sarjan Valio voi voitti.

Aito Valio voi on kuulunut suomalaisiin keittiöihin yli vuosisadan ajan, eikä ihme. Valio voi on aina tasalaatuista, vuodenajasta riippumatta. Sitä ei myöskään värjätä, vaan se on ehtaa tavaraa. Valion voin valitsemalla tiedät aina täsmälleen mitä saat.

Tämä huomattiin myös voin maailmanmestaruuskilpailussa, jossa tuotteemme sai huikeat 99,70 pistettä. Valio voin valttikortteja olivat tasaisen korkean laadun lisäksi erinomainen maku sekä taitavat voimestarit tuotteen takana. Voimme on myös 100 % luonnollista ja lisäaineetonta. Vaikka suomalaiset ovat tottuneet käyttämään enimmäkseen suolattua voita, lähes kaikkialla muualla maailmassa suolaamaton voi on sekä kotikeittiöiden että ruokateollisuuden suosituin tuote.

- Valion asiakkaat ja kuluttajat ympäri maailman arvostavat Valio voissa loistavan maun lisäksi sitä, että voi valmistetaan puhtaasta ja laadukkaasta, suomalaisesta maidosta. Voinvalmistustaitomme ulottuu yli sadan vuoden taakse, ja kaikki Valio voi valmistetaan valiolaisilta maitotiloilta saatavasta maidosta Seinäjoen meijerin ammattilaisten käsissä, kertoo kategoriajohtaja Annamari Lammi.

Parhaat ruoat tehdään aidolla voilla

Maailman parhaaksi valitussa Valion suolaamattomassa voissa on voille tyypillinen aromikas ja puhtaan hienostunut maku. Suolaamaton voi sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen, paistamiseen, leivontaan ja leivän päälle, jolloin perään voi ripauttaa hyppysellisen sormisuolaa makua tukemaan. Se eroaa margariinista koostumukseltaan, joten sen maku valmiissa ruoassa on myös toisenlainen.

Myös voin leivontaominaisuudet ovat muita rasvoja paremmat. Se tuo leivonnaisiin täyteläisyyttä, jota margariinilla ei sen jatkeaineiden takia saada aikaan. Esimerkiksi toscakakku ei vaan maistu niin hyvältä ilman aitoa voita. Kun voi ruskistuu, siitä tulee esiin aivan uusia aromeja. Pähkinäinen vivahde ja karamellisoituminen sokerin kanssa ovat omiaan leivonnaisten kanssa. Ja kun tarkoitus on tehdä hyvää, miksi käyttäisit mitään muuta rasvaa jos voit käyttää voita?

Yli 100 vuotta voita

Tiesitkö, että Valio perusteettiin aikanaan nimenomaan voin laadun kehittämiseksi. Tuolloin Voinvienti-osuusliike Valio r.l. -nimellä toiminut yritys toimi Hangossa ja vei voita ulkomaille, erityisesti Englantiin.