Mifunoi lokakuu

Lokakuun viilenevät kelit houkuttelevat lämpimien patojen ja vuokaruokien pariin. Lokakuun lohturuoat maistuvat herkulliselta ja täyttävät vatsan tarvittavilla ravintoaineilla myös kasvisversioina. Kasvisruokailuun keskittyvän lokakuun aikana ei tarvitse tinkiä proteiinipitoisesta ateriasta, kun ruokalajit ja reseptit mifunoidaan.

Valio MiFU® on valmiiksi kypsytetty tuote, jonka pääraaka-aineina ovat maito ja maitoproteiini. Proteiinin lisäksi ne sisältävät runsaasti kalsiumia ja B12-vitamiinia. Tällä hetkellä Mifun olomuotoja on kolme: ruokarae, suikale ja jauhis. Kaikkia kolmea voi paistaa, hauduttaa ja keittää, niin pannulla, kattilassa kuin vuoassa. Parhaaseen lopputulokseen päästään hyödyntämällä seuraavaa taulukkoa:

Valio MiFU® ruokarae Valio MiFU® suikaleet Valio MiFU® jauhis
Paistetut pannuruoat X X X
Uuniruoat (kiusaukset, laatikot, lasagnet) X X X
Tortillojen ja wrappien täytteet
Kastikkeet pastalle, perunalle ja riisille jne. X X X
Wokit X X
Piirakoiden ja pasteijoiden täytteissä, soveltuvat yhtä hyvin ilma paistamista X X
Keitot – huom. tuote lisätään paistettuna lopuksi X
Munakkaat X
Muotoiltavissa pyörykäksi/pihviksi apuaineiden kanssa (muna, korppujauho) X
Pataruoat X

Mifunoidessa aterian pääproteiini korvataan Mifulla

Käytännössä ruokalajien ”mifunointi” siis tarkoittaa valmiina olevan reseptin pääproteiinin (liha, kala, kana yms.) korvaamista Mifulla. Otetaan esimerkiksi kana-nuudelisalaatti, jossa pääproteiinina toimii paahdettu broilerinrintafilee. Kaikessa yksinkertaisuudessaan viipaloitu broileri vaihdetaan Mifu-suikaleeseen (ennen lisäämistä salaattiin, Mifun voi halutessaan paahtaa reseptin soijakastike-emulsion kanssa uunissa).

Alkuvuodesta 2019 julkaistavassa Voilà!-lehdessä esittelemme, kuinka perinteiset reseptit taittuvat helposti Mifu versioiksi. Tiedossa on mm. makaronilaatikon, kaalilaatikon, ratatouillen, paimentajan piiraan, lasagnen ja pizzan uudet tuulet, kun pääproteiinina loistaa Valio MiFU® jauhis.

Ennen uuden Voilà!-lehden julkaisua, omien valmiiksi toimivien reseptien mifunoinnin lisäksi inspiraatiota voi hakea myös näistä resepteistä:

Lisätietoa tuotteista
Vaihtelua lounastarjontaan Mifu jauhiksella
Lisätietoa tuotteista
Valio MiFU® jauhis leipomotuotteissa
Asiakasjutut
Sydämellinen Pasta Mifunese maistuu Seinäjoella