Valio MiFU® on valmiiksi kypsytetty tuote, jonka pääraaka-aineina ovat maito ja maitoproteiini. Proteiinin lisäksi ne sisältävät runsaasti kalsiumia ja B12-vitamiinia. Tällä hetkellä Mifun olomuotoja on kolme: ruokarae, suikale ja jauhis. Kaikkia kolmea voi paistaa, hauduttaa ja keittää, niin pannulla, kattilassa kuin vuoassa. Parhaaseen lopputulokseen päästään hyödyntämällä seuraavaa taulukkoa:
Mifunoidessa aterian pääproteiini korvataan Mifulla
Käytännössä ruokalajien ”mifunointi” siis tarkoittaa valmiina olevan reseptin pääproteiinin (liha, kala, kana yms.) korvaamista Mifulla. Otetaan esimerkiksi kana-nuudelisalaatti, jossa pääproteiinina toimii paahdettu broilerinrintafilee. Kaikessa yksinkertaisuudessaan viipaloitu broileri vaihdetaan Mifu-suikaleeseen (ennen lisäämistä salaattiin, Mifun voi halutessaan paahtaa reseptin soijakastike-emulsion kanssa uunissa).
Alkuvuodesta 2019 julkaistavassa Voilà!-lehdessä esittelemme, kuinka perinteiset reseptit taittuvat helposti Mifu versioiksi. Tiedossa on mm. makaronilaatikon, kaalilaatikon, ratatouillen, paimentajan piiraan, lasagnen ja pizzan uudet tuulet, kun pääproteiinina loistaa Valio MiFU® jauhis.
Ennen uuden Voilà!-lehden julkaisua, omien valmiiksi toimivien reseptien mifunoinnin lisäksi inspiraatiota voi hakea myös näistä resepteistä: