Monikäyttöiset juustoraasteet leivontaan

Valion juustoraasteissa on mistä valita. Oikean raasteen valitseminen ei kuitenkaan ole aina helppoa. Erilaiset karkeusasteet, maut ja muodot vaikuttavat juuston käytettävyyteen. Lisäksi juustolta vaaditaan hyvin erilaisia ominaisuuksia erilaisissa leivonnan sovelluksissa.

Valitse raaste käyttötarkoituksen mukaan

Testasimme puolestasi kaikki Valio juustoraasteet, ja laadimme käyttöösi juustoraastekartan, johon valitsimme sopivimmat tuotteet leivontaan. Idea karttaan syntyi siitä, että halusimme auttaa asiakkaitamme löytämään ja valitsemaan kuhunkin käyttötarkoitukseen niin makuprofiililtaan kuin ominaisuuksiltaan sopivimman raasteen. Kartasta on helppo katsoa, minkä raasteen avulla pääsee toivottuun lopputulokseen. Saat myös vinkkejä paistoaikaan ja lämpötilaan.

Tutustu esitteeseen

Keräsimme kaikki leivontaan sopivat juustoraasteet yhteen esitteeseen.

Katso esite

Tunnetko nämä Valio raasteet?

Raasteet eroavat toisistaan muodon ja karkeusasteen osalta, ja ne ovat erilaisia myös makumaailmaltaan.

  1. Valio Emmental Punaleima 2,5 kg raaste tuo voimakkaan emmentalin maun, ja ohuena suikaleena raastetta on helppo levittää. Raaste sopii esimerkiksi kuorruttamiseen ja erilaisten täytteiden maustamiseen.
  2. Valio mozzarella 2,5 kg juustoraaste on muodoltaan pientä raetta, makuprofiililtaan se on lempeä ja pehmeä. Raasteena mozzarellaa on helppo annostella pizzaan juuri sopiva määrä.
  3. Valio Koskenlaskija 2,5 kg voimakas murennettu laktoositon sopii ominaisuuksiltaan massoihin, joihin se sulaa kauniisti ja tuo paljon makua.
  4. Valio cheddar 2,5 kg juustoraaste on maukas, karkea juustoraaste, joka on helppo ripotella. Se kuorruttaa hyvin paistossa ja tuo kauniin paistovärin.

Hyvät sulamisominaisuudet

Juustoraasteet ovat suosituimpia leivonnassa käytetyistä juustoista. Valion juustoraasteilla on hyvät sulamisominaisuudet, jolloin tuotteisiin saadaan herkullinen juustoinen pinta. Menekki vaihtelee kunkin juustoraastelaadun kohdalla, joten hinnaltaan halvin raaste ei aina ole edullisinta käyttää. Juustoraastetyyppejä on useita, ja ne sulavat hieman eri tavoin tuotteiden pinnalle. Juustoraasteita voidaan käyttää myös taikinoiden, erilaisten täytteiden ja massojen maustamiseen.

Kokeile Valio juustoja näissä resepteissä:

Ota yhteyttä!