Näin hyödynnät terassin joulusesongissa

Ravintolan sisäänkäynnille on helppo toteuttaa jouluista tunnelmaa pienellä panostuksella ja houkutella asiakkaat sisään viihtymään.

Lämpöä tuovat elementit, valot ja musiikki houkuttelevat terassille kuuman juoman ääreen. katso käytännön vinkit terassitunnelman nostattamiseen.

Erikokoiset lyhdyt terassille

Erikokoiset lyhdyt tuovat tunnelmaa ja valoa talven pimeyteen toivottaen asiakkaat tervetulleiksi ravintolaasi. Asettele lyhtyjä ryhmittäin sisäänkäynnille, portaille ja terassin kulmiin.

Pehmeät viltit ja lämpölamput

Laita sisäänkäynnille koriin pehmeitä ja lämpimiä vilttejä, jotta asiakkaat viihtyvät pidempään terassilla. Myös lämpölamput ovat takuuvarma vetonaula, kun haluat venyttää terassikautta pitkälle talveen.

Taljoja istuinalusiksi

Päällystä terassin istuimet pehmeillä taljoilla, jotka lämmittävät ja saavat asiakkaan viihtymään pidempään. Taljoja voi käyttää myös selkänojina ja somisteina.

Jouluvalot

Jouluvalot herättävät huomion ja tuovat valoa pimeyden keskelle. Mitä enemmän valoja sen parempi. Ripusta valoja kattoon, seinille tai tilanjakajaksi. Voit asetella valoja myös sisäänkäynnille ja pöytiin lyhtyihin tai lasimaljoihin.

Puulaatikot somisteilla

Puiset laatikot tuovat lämmön tuntua ja niitä voi käyttää monipuolisesti erilaisiin tarkoituksiin. Kokoa esimerkiksi laatikoita pinoon niin, että avonainen puoli on asiakkaaseen päin ja aseta sisälle jouluvaloilla täytettyjä lasimaljoja, tekoviherkasveja, lyhtyjä tai vaikka halloweenin aikaan kurpitsoja.

Luonnonmateriaaleja, havuja ja kuivakukkia

Hyödynnä myös luonnon antimia somistuksessa, laita oksia ja ja havuja lasipulloihin tai kerää käpyjä somisteeksi lasimaljoihin. Kuivakukat tuovat tunnelmaa ja säilyvät hyvänä koko pikkujoulukauden. Pidennä kuivakukkien elämää entisestään maalaamalla ne spray-maalilla hauskan värisiksi.

Koristellut jäälyhdyt

Kylmänä talvena voi tehdä kauniita jäälyhtyjä sisäänkäyntiä koristamaan. Koristele jäälyhty havuilla, kasveilla tai vaikka appelsiininsiivuilla ja laita sisään kynttilä, kun lyhty on valmis. Voit myös lisätä veden sekaan esimerkiksi punajuuren lientä, niin saat värillisä lyhtyjä.

Ohjeet lyhdyn tekoon:

  1. Täytä ämpäri tai muu astia kylmällä vedellä. Laita sisään halutessasi koristeita, kuten havuja, tulppaaneja tms.
  2. Vie vedellä täytetty astia ulos pakkaseen jäätymään, astiaa ei kannata liikutella, jotta reunasta tulee tasainen. Varmista, että astia ei pääse jäätymään läpikotaisin. Lopeta jäädytys, kun keskellä on vielä tilaa kynttilälle. Jään paksuuden voit tarkistaa heiluttamalla ämpäriä kevyesti. Sopiva paksuus on pari senttiä.
  3. Ämpärin kokoinen lyhty jäätyy sopivaksi yleensä yön aikana 8–9 tunnissa. Ihannepakkanen on noin 10–20 astetta.
  4. Vie ämpäri lämpimään ja kumoa lyhty varovasti. Lyhty irtoaa itsestään muutaman minuutin kuluessa. Älä valele ämpäriä ulkopuolelta lämpimällä vedellä, sillä se voi hajottaa lyhdyn.
  5. Tee varovasti puukolla reikä lyhdyn kattoon ja kaada vesi pois. Koverra sen jälkeen aukkoa isommaksi ja vie lyhty heti takaisin ulos.

Neljä jouluteemaa

Tänä vuonna joulu on uudenlainen maistuva, teemallinen ja tunnelmallinen kokonaisuus. Kaikki on suunniteltu valmiiksi. Valitse teema, poimi ideat, tilaa tuotteet ja tarjoa asiakkaillesi elämysten joulu.

Katso joulun teemat