Munakokkeli on ruokalajien rakastettu kameleontti, joka muuntuu eri toiveisiin ja tilanteisiin. Voiko täydellistä ruokaa edes parantaa? Otimme haasteen vastaan ja tuunasimme munakokkelin neljällä tapaa.
Munakokkeli on hotelliaamiaisten kulmakivi, jonka kuuluu olla samettisen pehmeää ja kuohkeaa. Sopivilla höysteillä munakokkelin kelpaa hienommallekin brunssille. Monelle aamiaisvieraalle juurikin munakokkeli on brunssien paras osuus, jonka täydellistä koostumusta yritetään jäljitellä myös kotona.
Yhdestä kokomunamassapaketista ja kahdesta Valio double cream purkista syntyy kaksi GN-vuoallista herkullista munakokkelia. Tuplakermassa on tarpeeksi iso rasvaprosentti antamaan riittävän täyteläisyyden. Kokomunamassaa käytetään tuoreen kananmunan tavoin ruoanlaittoon ja leivontaan. Yksi desi vastaa kahta kananmunaa.
Kokeile ainakin näitä höysteitä. Herkulliset höysteet luovat munakokkelille viimesilauksen. Pienellä vaivalla munakokkelista tulee piirun verran parempaa tarjottavaa.
Munakokkeli on hävikkiruokaa parhaimmillaan. Hyödynnä munakokkelissa ylijääneet raaka-aineet. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi edellisen päivän kasvikset, kalat, lihat tai juusto.