Nyhtökauran maustaminen − 7 eri tapaa

Gold&Green® Nyhtökaura® Nude on mieto maultaan ja mehevä rakenteeltaan, mikä tekee siitä monipuolisen proteiinin lähteen – nyhtökauran voi myös maustaa millä tahansa makumaailmalla. Lataa itsellesi kätevä maustekartta.

Nyhtökaura on tullut takaisin!

Näin käytät karttaa nyhtökauran maustamiseen:

  1. Valitse makumaailma.
  2. Tee pohja nyhtökaurasta ja öljystä.
  3. Mausta nyhtökaura.
  4. Viimeistele.
  5. Käytä nyhtökauraa esimerkiksi salaatteihin, kastikkeisiin, tacoihin, keittojen ripotteeksi, vuokaruokiin, hot dogeihin tai burgereihin.

Lataa maustekartta

Maultaan mietoa nyhtökauraa voi myös helposti maustaa millä tahansa makumaailmalla. Keräsimme kasaan parhaat yhdistelmät, lataa tästä itsellesi kätevä maustekartta.

Lataa maustekartta

Näin käytät nyhtökauraa − parhaat vinkit onnistumiseen

Unohda nyhtöpossu − eri tavoin maustettu nyhtökaura maistuu muillekin kuin vegaaneille.

Mitä nyhtökaura on?

Nyhtökaura on valmistettu kaurasta ja palkokasveista. Se sisältää vettä, kauraa (kauralesettä, täysjyväkaurajauhoa ja kauraproteiinia) herneproteiinia, härkäpapuproteiinia sekä rapsiöljyä.

Pitääkö nyhtökaura aina kuumentaa?

Nyhtökaura® Nude, eli maustamaton nyhtökaura, on kypsä tuote, mutta se tulee aina kuumentaa. Saat siitä rapeaa, kun paahdat sitä uunissa 160 asteessa kuivapaistolla 10 minuuttia tai pannulla öljyssä.

Mitä on hyvä huomioida nyhtökauran maustamisessa?

Nyhtökaura on maultaan mieto, joten laita mausteita 20 prosenttia enemmän kuin yleensä laittaisit. Mehevä rakenne imee hyvin makua.

Miten nyhtökaura poikkeaa jauhelihasta?

Nyhtökaura on omanlaisensa uusi proteiini eikä sen ole tarkoituskaan muistuttaa jauhelihaa. Sitä voi käyttää kuten jauhelihaa, mutta se ei ole parhaimmillaan pitkään hauduttaessa tai kirkkaissa liemissä.

Voiko nyhtökauraa hauduttaa?

Nyhtökaura ei sovi kirkkaisiin liemiin, sillä se hajoaa nesteen joukkoon. Jos haluat hauduttaa ruokaa, käytä Gold&Green®vegekuutioita.

Miten Gold&Green®vegenugeteista saa rapeita ilman rasvakeitintä?

Gold&Green®vegenugetit ovat lämmittämistä vaille valmiita. Voit kaataa ne suoraan GN-vuokaan ja laittaa uuniin. Kun paistat niitä miedossa noin 160 asteessa ja 20 minuutin ajan, saat myös pohjalla olevista nugeteista rapeita.

Ohje ja vinkit: Koekeittiön Tuomas Hämäläinen Kuvat Katri Kapanen, stailaus Kaisa Nieminen

Artikkeli on julkaistu Valio Aimo -lehdessä nro 1/2023.

Tutustu nyhtökaura-resepteihin: