Piimän valmistus onnistuu myös itse. Sen voi valmistaa maitojauheesta riippuen rasvattomana ja vaihtoehtoisesti myös laktoosittomana tai vähälaktoosisena. Löydät vaihtoehdot Valion maitojauhevalikoimasta.
-
Sekoita maitojauhe 36 asteiseen veteen ja anna tekeytyä vähän aikaa. Valio Eila® maitojauhetta käytetään 75 g litraan vettä. Rasvatonta ja HYLA® maitojauhetta käytetään 100 g litraan vettä..
-
Lisää 100 g rasvatonta piimää litraan nestettä ja sekoita. Voit käyttää valintasi mukaan rasvatonta, laktoositonta tai HYLA® piimää.
-
Anna hapantua huoneenlämmössä (21°C) vähintään 10 tuntia.
-
Seuraa pH:n muutosta. 16 tunnin hapattamisen jälkeen pH on noin 4,3. Säilytä valmis piimä kylmiössä enintään 3 vrk.