Pincho Nation -ravintolassa tilaukset hoidetaan kännykkäsovelluksella

Miten Pincho Nation -sovellus toimii?

”Se on todella helppoa: sovellus ladataan puhelimeen ja napautetaan auki. Alkunäkymä tarjoaa vaihtoehdoiksi lähimmät ravintolamme, jolloin asiakas voi täpätä itsensä haluamaansa toimipisteeseen. Sovelluksessa voi varata pöydän, selailla rauhassa ruokalistaa ja lähettää viestejä ravintolalle. Ravintolaan saavuttua tilaus naputellaan sovellukseen. Kunkin tilattavan ruoan ja juoman kohdalla napautetaan plusmerkkiä ja tilaukseen lisätään tarjoilijalta saatu pöytäkoodi. Näin tilaus singahtaa suoraan baariin ja keittiöön. Kun annokset ovat valmiit, sovellus hälyttää merkiksi, että ruoat voi noutaa keittiön luukulta. Meillä Lahden ravintolassa juomat tarjoillaan pöytiin. Laskun voi maksaa sovelluksella tai korttimaksuna tarjoilijalle. Käteistä rahaa emme Pincho Nationeissa ota vastaan.”

Mikä on salihenkilökunnan rooli -sovellusravintolassa?

”Olen koko ikäni ollut ravintola-alalla ja tottunut siihen tietynlaiseen jäykistelyyn, mutta meillä ei tosiaan jännitetä! Asiakkaat otetaan vastaan ja viedään pöytiin riemukkaasti huomioiden. Meillä ei hissutella, vaan jutellaan reippaasti ja kerrotaan, miten kaikki toimii. Ja totta kai käydään pöydissä kyselemässä, että kaikki on hyvin ja maistuvaa. Tavoitteena on yhdeksän kontaktia jokaista asiakasta kohti, joten hommia kyllä riittää, vaikka palvelu-konsepti onkin erilainen.”

Mikä idean taustalla on?

”Sovellusravintola sai alkunsa vuonna 2012 Ruotsissa, kun omistajat alkoivat pohtia, miten salityöskentelyä ja siihen liittyviä lappusulkeisia voitaisiin helpottaa. Ruotsinkielinen lausahdus ”lappen i appen” kuvaa minusta hienosti, mistä konseptissa on kysymys.”

Miten asiakkaat ovat ottaneet vastaan uuden toimintamallin?

”Olihan siinä jännät paikat, kun ovet viime elokuussa avattiin! Asiakkaita käy laidasta laitaan, niin kaveriporukoita kuin perheitä. Kaikki ovat ottaneet meidät todella hyvin vastaan. Suurin osa pitää konseptia loistavana ja sovelluksen käyttöä kätevänä ja helppona. Jotkut tietenkin kaipaavat ruokien pöytiintarjoilua. Käytössä on myös varalaitteita, jos asiakas ei halua ladata sovellusta puhelimeensa.”

Työn hauskuus on isossa roolissa – siten saadaan myös asiakkaat viihtymään.
Helena Vahteri, Pincho Nation Lahden ravintolan aluepäällikkö

Millaisen kokemuksen haluatte Pincho Nationissa tarjota?

”Ravintolan teema on sirkus, ja se tarjoaa monia herkullisia yksityiskohtia: kultaisia apinoita lampuissa, papukaijoja katonrajassa ja paukkumaissin tuoksua. Myös henkilökunnan vaatetus mukailee teemaa. On joka kerta yhtä ihanaa, kun uusi asiakas tulee sisään ja tuumaa, että wau! Yllätyksellisyys on hiottu huippuunsa ja on ylpeydenaihe meille kaikille. Persoonallisuus ja työn hauskuus ovat isossa roolissa – siten saadaan myös asiakkaat viihtymään. Meillä on loistava tiimi, joka on tehnyt kaikesta tästä mahdollista.”

Millaisilla muilla tavoilla huomioitte asiakkaita?

”Meillä on myös oma The Circus -kanta-asiakasohjelma, johon liittymällä voi kerätä bonuksia. Niitä kertyy aina, kun sovellusta käytetään maksamiseen tai lahjakortin ostoon. Eli tietyllä pistemäärällä ansaitsee ilmaisia tapaksia, joita voi sitten hyödyntää seuraavan käynnin yhteydessä. Sovellus huomioi myös syntymäpäivät, ja silloin me tykkäämme tehdä yllätyksenä pienen show’n täällä ravintolassa. Sovelluksessa on myös kaikenlaisia kilpailuja ja visailuja. Mehän olemme siitä ihana ravintola, että meillä saa plarata kännykkää ihan luvan kanssa.”

Mitä ruoka- ja juomalistalta löytyy?

”Ruokalista koostuu pienistä, tapaskokoisista annoksista ympäri maailmaa. Niitä suositellaan tilattavaksi viidestä kuuteen per henkilö. On burgeria, pihviä, risottoa, dumplingseja, kevätkääryleitä ja lohitartaria. Myös yleisimmät erityisruokavaliot on otettu huomioon, ja asiakas voi rajata ruokia niiden mukaan myös suoraan sovelluksesta. Pincho Nation on erityisen kuuluisa ”karkkidrinkeistään”, joita saa myös alkoholittomina. On ihan mahtavaa nähdä lasten silmien loistavan, kun heille tuodaan pöytään oma värikäs ja koristeltu mocktail!”

Millaisia vastuullisuustoimia Pincho Nation -ketjussa tehdään?

”Vastuullisuus on asia, josta tänä päivänä ei voi eikä haluta luistaa. Pincho Nation välttää palmuöljyä sisältäviä elintarvikkeita. Joissain ravintoloissa ollaan päästy jo tilanteeseen, ettei palmuöljyä sisältäviä tuotteita ole tarjolla lainkaan. Kaikki muovipillit on vaihdettu biomuovisiin. Pillejä ei ole missään esillä, vaan ne laitetaan ainoastaan sellaisiin juomiin, joissa niitä tarvitaan. Näiden lisäksi pöytiin tarjottavat popparit tuodaan rasioissa, jotka on valmistettu vastuullisesti hoidetuista metsistä peräisin olevista raaka-aineista, ja niillä on FSC-merkintä. Henkilökohtaisesti pidän erittäin tärkeänä sitä, että ympäristön lisäksi vastuullisuusteemaan liitetään mukaan myös franchising-yrittäjien ja henkilökunnan hyvinvointi.”

Pincho Nation

Mitä: Sirkusteemainen ravintola, jossa ruoka tilataan sovelluksen avulla.

Missä: Lahden keskustassa, Aleksanterinkatu 1. Instagram: @pinchonationlahti

Milloin: Aukioloajat pinchonation.fi

Asiakaspaikat: 170 sisällä ja 50 sisäpihan terassilla.

Ketju: Pincho Nation on ruotsalaisketju, jolla on Pohjoismaissa yli 75 ravintolaa. Suomessa Lahden lisäksi toimintaa Turussa. Tavoitteena on avata Suomeen 15 franchising-ravintolaa seuraavan kolmen vuoden aikana.

Artikkeli on julkaistu Lautaselle-lehdessä nro. 1/2022.

Teksti: Kati Laszka, kuvat: Lauri Rotko

Lue lisää asiakasjuttuja:

Asiakasjutut
Teerenpeli yhtiöt hyödyntää mäskiä leivän valmistuksessa
Asiakasjutut
Scandic Helsinki Hub on hotelli modernin matkailijan makuun
Asiakasjutut
Brunbergin laktoosittomalle suklaalle on kysyntää