Pizzan monipuoliset houkutukset

Pizza, tai suomalaisittain pitsa, herättää tunteita ruokapöydässä ja keittiössä. Pizzan valitseminen kansallisruokaäänestyksessä finalisteihin kielii myös ruokakulttuurin muutoksesta. Suomalaiset ovat muokanneet pizzaa omannäköisekseen ja pohjoisen raaka-aineista saa aivan loistavia makuyhdistelmiä.

Italialaisen keittiön klassikkoa, herkullista pizzaa, voi valmistaa monella eri tapaa. Hyvän pizzan salaisuus piilee kuitenkin aina raaka-aineissa. Laadukkaat jauhot saavat pizzapohjan maistumaan ja sopiva tomaattikastike tukee käytettyjen täytteiden makua.

Ammattikeittiöiden pizzanpaistoa helpottaa mukavasti Valion valmiit pizzapohjat. Maukas pizzapohja ja herkullinen tomaattikastike muodostavat hyvän pohjan onnistuneeseen pizzaan – paistat pizzaa pannulla tai uunissa.

Viime vuosina suosiotaan kasvattanut Pizza Bianca tarjoaa vaihtelua juustonystävälle. Siinä käytetään tomaattikastikkeen sijaan helposti levittyvää, uutta Valio Koskenlaskija® juustokastiketta.

Valio on pitkään kehittänyt erilaisia pizzajuustoraastesekoituksia ammattikeittiöiden tarpeisiin. Juustoraasteella on vaikutusta pizzan lopulliseen makuun sekä ulkoasuun ja sen avulla voit tuunata kokonaisuutta omaan tyyliisi sopiviksi tai luoda jopa kokonaan uusia makuyhdistelmiä. Suosituimpia juustoraasteitamme ovat mm.

Kuvassa: lusikassa Valio AURA® sinihomejuusto, vasemmalla ylärivissä Valio Emmental punaleimaraaste, vieressä Valio Fontal pizzajuusto raaste. Alarivissä oikealla Valio mozzarella juustoraaste ja lusikan vieressä vasemmalla Valio Emmental-Edam juustoraasteseos.

Täytteet maistetaan – ja huomataan

Pizzan pohja ja juusto ovat ammattilaisille itsestään selviä ruoan rakennuspalikoita, mutta asiakkaille tärkeintä on yleensä pizzan täytteet. Italialiassa täytteiden rooli on toinen: siellä niistä puhutaan pizzan mausteina!

Suomalaisen keittiön pizzatäytteiksi ja -mausteiksi keittiömestarimme Petteri suosittelee:

Laadukkaasta pakastevalikoimastamme löytyy muun muassa kotimainen ja maistuva (95 % lihapitoisuus) kinkkusuikale.

Pizzoihin kannattaa tuoda myös tuoreutta kasviksilla. Valion parsa, pavut ja paprikat antavat pizzoille raikasta väriä ja makua, ja toimivat lihattomissa pizzoissa erinomaisesti.

Mikäli haluat ryhtyä piirun villimmäksi ja antaa asiakkaillesi taatusti mieleenpainuvan makuelämyksen, yhdistä Valio AURA® juusto puolukkaan. Voimakas makupari toimii pizzan päällä erinomaisesti ja tuo ruokaan aivan uuden ulottuvuuden.

Lisätietoa tuotteista
Valion herkuttelujuustot hurmaavat
Lisätietoa tuotteista
Monikäyttöiset juustoraasteet leivontaan