PNM Gourmet: Valrhona – vastuullista suklaata jo 100 vuoden ajan

Maailmankuulu ranskalainen suklaanvalmistaja, Valrhona on valmistanut korkealaatuisia ja vastuullisesti tuotettuja suklaatuotteita jo sadan vuoden ajan. Palkitut tuotteet ovat erityisen suosittuja ravintolakeittiöissä ja kondiittorien keskuudessa: tuotteet soveltuvat jälkiruoista erilaisiin leivonnaisiin.

Teksti ja kuvat: PNM Gourmet

Yhdessä, hyvästä tulee parempaa

Valrhonan missio ”Together, good becomes better” kuvaa miten yritys on alusta alkaen halunnut osaltaan olla rakentamassa vastuullisempaa suklaa- ja konditoria-alaa sekä kaakaosektoria. Vuonna 2020 Valrhonalle myönnettiin arvostettu B Corp® -vastuullisuussertifikaatti. Nimi on lyhenne sanoista "Benefit Corporation", mikä tarkoittaa yritystä, jolla tiedetään olevan myönteisiä vaikutuksia maailmaan, samalla kun se on kannattava. Sertifikaatti osoittaa, että Valrhona täyttää korkeimmat sosiaalisen ja ympäristövastuun standardit ja on sitoutunut niiden kehittämiseen.

Suklaissa käytetyt kaakaopavut ovat jäljitettävissä viljelmille saakka ja Valrhona on sitoutunut pitkiin yhteistyösuhteisiin kaakaoviljelijöiden kanssa. Osana Live Long Cocoa -vastuullisuusohjelmaansa Valrhona tukee suoraan viljelijäyhteisöjen elinolojen ja toimeentulon parantamista sekä ympäristön- ja maaperänsuojelua. Käytännön tasolla projektit tarkoittavat esimerkiksi niin asuntojen ja koulujen rakentamista, kuin harvinaisten kaakaolajikkeiden suojelua.

Ainutlaatuisia raaka-aineita Madagaskarilta

Valrhonan klassikko Valrhona Manjari 64% tumma suklaa, single origin Madagascar, syntyi yhteistyössä Pohjois-Madagaskarilla sijaitsevan Millot-kaakaoplantaasin kanssa. Yli 30-vuotisen kumppanuuden tavoitteena on ollut tuoda esiin madagaskarilaisten kaakaopapujen ainutlaatuisen hienostuneita makuja sekä huolehtia plantaasin työntekijöiden hyvinvoinnista sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä. Madagaskar Manjari couverture -suklaassa yhdistyy hienosti madagaskarilaisen kaakaon voimakas ja hedelmäinen maku sekä punaisten marjojen kirpeys.

Madagaskarin kaakaoplantaasien sydämessä syntyi myös Valrhonan uusin innovaatio, Valrhona Amatika 46% vegaaninen suklaa. Se on kaikkien aikojen ensimmäinen vegaaninen Grand Cru tarjoten näin kasvipohjaisen vaihtoehdon perinteiselle maitosuklaalle. Amatikassa mantelin silkkinen makeus yhdistyy voimakkaaseen Madagaskarin kaakaoon. Siinä on maitosuklaata muistuttava maku ja rakenne, jotka täyttävät kondiittorien ja suklaa-artesaanien vaatimukset ympäri maailman. Valrhona Amatika käyttäytyy suklaa-applikaatioissa kuin tavallinen maitosuklaa. Maun ja koostumuksen suhteen Valrhona on onnistunut pääsemään hyvin lähelle klassista maitosuklaata. Maidon sijaan tähän vegaaniseen suklaaseen käytetään mantelijauhetta.

Lue lisää

Valrhonan B Corp -ohjelma

Valrhonan kaakaokumppanit Madagaskarin Millot-plantaasilla

Tuotteet tukussa

8014376 - Valrhona manjari 64% tumma suklaa 3kg / 8075209 - Valrhona amatika 46% vegaaninen suklaa 3kg

Kaikki tuotteet verkkokaupassa >

Tutustu muihin tuotteisiin:

Lisätietoa tuotteista
Vöner - Herkullinen matkasi vastuullisuuteen
Lisätietoa tuotteista
Gold & Green - kasvipohjaiseen ruoanlaittoon
Lisätietoa tuotteista
Maitorahka sopii moneen