Pohjoisesta puusta syntyy laadukasta ja vastuullista wc- ja talouspaperia

Vastuullisuus ja kestävyys ohjaavat yhä useamman kuluttajan päätöksiä. Ajatellessamme omaa luontoamme, koko ilmastoa sekä sosiaalista vastuuta jokaisella pienellä teolla on merkitystä. Katrin haluaa osaltaan tehdä päivittäisten hyvien päätösten teosta helppoa – wc-tiloissa.

Katrin on ammattilaisten hygieniabrändi, joka tarjoaa hygieniaratkaisut julkisiin tiloihin, työpaikoille ja teollisuuteen. Käsihygienian merkitys on pandemian aikana suurempi kuin koskaan aiemmin. Katrin haluaa varmistaa mielenrauhan tarjoamalla ratkaisuja, jotka takaavat hyvän hygienian ylläpitämisen myös kestävästi.

Katrin- tuotteet valmistaa Metsä Tissue. Metsä Tissuen juuret ovat Mäntässä, suomalaisten metsien ja vesistöjen sydämessä, missä paperin valmistus on jo useiden sukupolvien ajan ollut kiinteä osa historiaa ja kotimaista osaamista. Raaka-aine tulee mahdollisimman lyhyen matkan takaa pohjoisen vastuullisesti hoidetuista metsistä. Raaka-aineena käytetty puu on sertifioitua (PEFC/FSC) tai kontrolloitua alkuperää.

Pehmopaperia valmistetaan sekä tuoreesta ensikuidusta että kierrätyskuiduista. Digitalisoituvassa maailmassa kierrätyspaperin saatavuus sekä laatu heikkenevät vauhdilla. Koska mielikuva kierrätyskuitutuotteista ympäristön kannalta parempana vaihtoehtona on hyvin yleinen, päätti Metsä Tissue teettää selvityksen tuotteiden hiilijalanjäljestä. Yhteistyössä AFRYn kanssa tehty selvitys vahvisti tiedon siitä, että ensikuidusta valmistetun wc-paperirullan hiilijalanjälki on itse asiassa kierrätyskuitua tehokkaampi.

”Kierrätyskuidun käyttö hygieniatuotteisiin on sen laadun heiketessä koko ajan tuotannollisesti tehottomampaa, johtuen puhdistukseen vaadittavasta vedestä ja energiasta. Kierrätyskuidun käyttö on tehokkaampaa ratkaisuissa, joissa hygieniavaatimus on pehmopaperia alhaisempi – esimerkiksi kuljetuspahvipakkauksissa. Ensikuituhan on luonnostaan puhdas hygieniakäyttöön soveltuva raaka-aine.” kertoo Metsä Tissuen Katrin-brändin markkinointipäällikkö Julia Laaksonen.

Tutkimustiedon tarkoitus on auttaa wc-tilojen ylläpitäjiä tekemään yhä tiedostavampia valintoja, joten Katrin- pehmopapereiden hiilijalanjälkilaskelmat lisättiin Katrinin kotisivuilta löytyvään kulutuslaskuriin kaikkien kumppanien hyödynnettäväksi.

”Ympäristön kannalta olennaista on myös turhan kulutuksen karsiminen. Arkkimääräinen paperinkulutus vähenee imukykyisen ja laadukkaan paperilaadun valinnalla. Annostelijan tehtävä on myös tarvikkeiden suojaamisen lisäksi kontrolloida kulutusta.” muistuttaa Laaksonen.

Katrin-tuotteet muodostavat asiakkaille kokonaisratkaisun, jossa laadulla ja toimivilla järjestelmillä vähennetään tuotteiden kulutusta, lasketaan käyttökustannuksia ja minimoidaan ympäristövaikutuksia. Katrin- annostelijat suunnitellaan myös kestämään aikaa.

Tuoteuutuus Katrin Plus

Tuoteuutuus Katrin Plus Easy Pick on käsipyyhe kätevässä muovikääreessä, joka toimii valmiina annostelijana. Paperiarkit tulevat esille helposti yksi kerrallaan. Paketti on oiva ratkaisu toimistokeittiöön, työpöydälle tai kulkee mukana autossa. Testaa ensikuidun pehmeys ja imuteho käytännössä.

Katrin Plus- tuotteet valmistetaan vastuullisesta ensikuidusta. Luonnostaan korkealaatuinen raaka-aine takaa pehmeimmän ja imukykyisimmän paperilaadun, joten käyttäjän ei tarvitse tehdä kompromissia miellyttävän laadun, tuoteturvallisuuden ja vastuullisuuden välillä.

Myös tuotteiden laatu- sekä ympäristösertifikaatit kertovat tuotteiden tarkasta elinkaaren hallinnasta. Mäntässä valmistetuille Katrin-tuotteille on myönnetty Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki (EU-kukka) sekä suomalaisesta työstä kertova Avainlippu.

Tuotteet tukussa:

8079393 KATRIN PLUS NONSTOP M3 VALK 120KPL KÄSIPYYHE

Teksti ja kuvat: Metsä Tissue

Tutustu muihin tuotteisiin:

Lisätietoa tuotteista
Gold & Green - kasvipohjaiseen ruoanlaittoon
Lisätietoa tuotteista
Maitorahka sopii moneen
Lisätietoa tuotteista
Hulluna AURA® juustoon