Rahkat kuuluvat pääsiäiseen

Pääsiäisen aikaan on luontevaa käyttää rahkaa moniin tuotteisiin, kuten kakkuihin, leivoksiin, kahvileipiin, jälkiruokiin ja vaikkapa ruokaleipiin. Monelle nykyajan kuluttajalle rahka on tullut jokapäiväiseksi raaka-aineeksi, sillä onhan se ravitsevaa ja terveellistä. Aiemmin ensisijaisesti pääsiäiseen kuulunut rahka ja rahkaleivonnaiset ovat mukautuneet ja muokkautuneet perinteitä kunnioittaen kevyemmiksi ja raikkaammiksi herkuiksi. Makeuden vähentäminen rahkatuotteista ja vähärasvaisempien rahkatuotteiden valmistaminen tuo varmasti entistäkin enemmän asiakkaita rahkan ystäville. Myös terveystietoisemmat kuluttajat saadaan näin rahkatuotteiden pariin.

Pääsiäisen paras täytevinkki

Valion täytevalikoimasta löytyy erinomainen tuote pääsiäisen herkkuihin: Valion laktoositon rahka-jogurttitäyte. Se on paistonkestävä, mutta sopii käytettäväksi myös ihan sellaisenaan. Tällä täytteellä tuot raikkaan rahkan makua ja luot täyteläisyyttä moniin leivonnaisiin. Se käy erinomaisesti wienereiden täytteeksi, kakkujen väliin, ja olen myös jopa testannut tätä tuorekonvehtien täytteenä – toimii! Voit myös maustaa ja lisätä esimerkiksi hedelmäpaloja sekaan, jolloin saat monia uusia variaatiota hyvin pienellä vaivalla.

Pasha piiloutuu kakkuun

Pasha kuuluu ehdottomasti pääsiäiseen ja tällä kertaa olen tehnyt kakun muotoon tämän herkun. Pohjan mureus, täyteläinen maitosuklaatäyte ja raikas pasha kakun päällä luovat yhdessä herkullisen makumaailman. Pinnassa olevasta mangotäytteestä syntyy raikas pääsiäisen väri, ja se tukee hienosti kakun makumaailmaa. Samalla reseptillä syntyy tarpeen mukaan niin kakku kuin leivoskin. Pashakakun sesonki on varmasti pääsiäisenä kuumimmillaan, mutta uskon että se kiinnostaa asiakkaita myös koko pitkälle kevääseen.

Pääsiäisen makumaailmaa meni munkin sisään

Samaa pashatäytereseptiä olen hyödyntänyt myöskin pashamunkin täytteenä. Koska täyte on ylellinen ja erittäin täyteläinen, tulee myös itse munkin olla jotain erityistä. Suunnittelinkin jotain aivan perinteistä poikkeavaa ratkaisua ja päädyin käyttämään tuulihattutaikinaa pohjana. Jotta tuotetta voi siis sanoa munkiksi, tuulihattupohjat paistetaan uppopaistorasvassa. Tällä tavoin saadaan hieno rakenne, paljon tilaa täytteelle ja kaunis pursotettu jälki tuotteen pintaan. Suosittelen kokeilemaan! Uskon, että hämmästyt siitä, kuinka maut täydentävät toisiaan, ja miten rahka sopii niin moneen.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›