Ratkaisuna menestyksen ainekset

Valio Food Solutions kirkasti asiakaslupaustaan, jotta se kertoisi entistä paremmin tavastamme toimia.

Ratkaisuna menestyksen ainekset on lupaus, jonka haluamme lunastaa joka päivä. Se tarkoittaa huippuluokan tuotteita sekä ratkaisuja, joiden avulla autamme tekemään parempaa bisnestä tuottavasti, tehokkaasti ja ennakoitavasti.

Me Valio Food Solutionsilla olemme olemassa asiakkaitamme varten ja siksi kysyimmekin juuri teiltä vuoden 2020 asiakastyytyväisyyskyselyissämme, mitkä ovat teollisuuden ja HoReCa-alan raaka-aineita ja ratkaisuja tarjoavan kumppanin tärkeimpiä ominaisuuksia. Listan kärkeen nousivat toimitusvarmuus, luottamus sekä tuotteiden ja asiakaspalvelun laatu, joista suoriuduimme palautteen perusteella erinomaisesti. *, **

Aivan erityisen iloisia olemme asiakkaidemme osoittamasta luottamuksesta. Asiakaskokemusta ja suositteluhalua kuvaava NPS-lukumme on erittäin korkea NPS 84. **

Laadukkaat toimitukset varmasti ja ajallaan

Toimitusvarmuutemme on huippuluokkaa, oli tavaraa vastaanottamassa sitten yksittäinen kahvila, henkilöstöravintola tai teollisen mittakaavan toimija. Tämän takaa oma logistiikkamme ja helppokäyttöinen tilausjärjestelmämme VALO™. Kun toimitukset saapuvat varmasti ja tuotteet toimivat niin kuin pitääkin, sinä voit keskittyä olennaiseen.

Ammattitaidolla ja asiakaspalveluasenteella

Meillä Valio Food Solutionsilla laatu rakentuu myös siitä, että tunnemme tuotteemme ja niiden käyttöominaisuudet läpikotaisin. Asiantunteva myyntimme tekee työtä parempien työpäivien puolesta intohimolla, varmuudella ja asiakaspalveluasenteella.

Asiakastyytyväisyystutkimuksissa olemme saaneet useita kertoja palautetta siitä, että Valiolla on kilpailijoita parempi henkilökohtainen myyntityö/asiakassuhteiden hoito ja erittäin korkea palveluhalukkuus. Lisäksi asiakkaidemme käytössä on Valio Koekeittiön osaaminen. Keittiömestarimme ja leipomokonsulttimme auttavat löytämään räätälöityjä ja lisäarvoa tuottavia ratkaisuja. Tarjoamme inspiroivaa reseptiikkaa ammattilaiskäyttöön verkkopalvelussamme ja Voilà-lehdessä.

Lue lisää tarjoamistamme ratkaisuista:

Pinnalla ammattikeittiössä
Valio Aimo Koekeittiö esittäytyy
Asiakasjutut
Valio luo lisäarvoa ja räätälöityjä ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin

Vastuullisuus on tekoja parempien valintojen puolesta

Kaikkien tuotteidemme alkuperä on helposti saatavilla, ja monen tuotteen kohdalla toimitusketjumme ulottuu alkutuotantoon saakka. Haluamme tehdä vastuulliset valinnat mahdollisimman helpoiksi niin asiakkaillemme kuin heidän asiakkailleenkin. Siksi esimerkiksi kaikki Valio Food Solutions -valikoiman kalaa sisältävien tuotteiden kalaraaka-aine on vastuullisesti pyydettyä. Tunnistat ne vihreästä Vastuullinen valinta -merkistä.

Vastuullisuus on aina ollut Valion toiminnan ytimessä ja kaikki liiketoimintaamme liittyvät päätökset pohditaan myös vastuullisuuden näkökulmasta. Valio ei ole pörssiyritys, vaan sen omistaa 4500 suomalaista maitotilallista osuuskuntien kautta. Heidän lisäkseen työllistämme välillisesti noin 30 000 henkilöä Suomessa. Haluamme omalta osaltamme kantaa vastuuta kotimaisen ruuantuotannon säilyttämisestä ja toisaalta olla osa maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisua: tunnemme ympäristö- ja ilmastovaikutuksemme ja vähennämme niitä aktiivisesti.

Kehityshankkeemme vievät eteenpäin koko ruoantuotannon toimialaa: Valion tavoitteena on edetä kohti hiilineutraalia maitoketjua vuoteen 2035 mennessä. Nurmen hiilensidonnan lisääminen, uusiutuvat ja ympäristöystävälliset pakkausmateriaalit, lannan ravinteiden ja energian kierrätys, eläinten terveyttä ja hyvinvointia edistävä vastuullisuuslisä sekä ravitsemussitoumuksemme suolan ja sokerin käytön vähentämiseksi ovat esimerkkejä toimenpiteistä, joihin keskitymme erityisesti.

Lue lisää vastuullisuusteoistamme:

Vastuullisuus
Vastuullisuus

Lähteet:

*) Onway-tutkimus, jossa Valion aktiiviset asiakkaat antavat palautetta myyjätasolla. Web-lomake syyskuu 2020, n=434 (vastausprosentti 25 %).Tutkimuksessa Valio Food Solutionsin suositteluhalukkuusluku oli erittäin korkea (NPS 84). Valiolla on kilpailijoita parempi henkilökohtainen myyntityö/asiakassuhteiden hoito ja erittäin korkea palveluhalukkuus. Myös valikoima/tuotteet-osion kysymyksistä saamamme korkeat arvosanat ja myönteinen kehitys korreloivat Factum-tutkimuksesta saamaamme palautteeseen.

**) Factum Food Service 2020, Food Service -alan yleistutkimus, jossa asiakkaat arvioivat alan 25 isointa tavarantoimittajaa. Web-lomake lokakuu 2020, n=219 (vastausprosentti 82,7 %). Factum-tutkimuksessa Valio oli paras verrokkiryhmässään sekä kaikista arvioiduista tavarantoimittajista henkilöstöravintoloiden ja liikenneasemien kategorioissa. Verrokkiryhmässä Valio oli ensimmäisellä sijalla julkisten asiakkuuksien, tukkuliikkeiden sekä yksityisten ravintoloiden ja hotellien arvioinneissa. Kokonaisuudessaan Valio Food Solutions sai loistavan arvosanan 5,9 (/7) ja oli verrokkiryhmän paras tavarantoimittaja ja kaikkien toimijoiden joukosta toiseksi paras. Valion kärkiarvosanat arvostelluissa kokonaisuuksissa painottuivat vahvasti yritysimagollisiin kysymyksiin: Tuotteiden tärkeys (1.sija), Valikoima (1.sija), Tuotteiden laatu (1.sija) ja Vastuullisuus (2.sija). Tilaus-toimitusketjun kysymyksissä arvosanat olivat huippuluokkaa: Toimitusvarmuus (1.sija) ja Tilaus-toimitusmalli (4.sija). Myös Luottamus -kysymyksessä päästiin <6.0 arvosanoihin (max 7). Ykkössijan Valio sai myös Tuotekehitys ja Korona-ajan reagointi -kysymyksissä.

Tutustu asiakkaisiimme ja kumppaneihimme:

Asiakasjutut
Vastuullisten annosten raaka-aineet poimitaan paikallisilta pelloilta
Asiakasjutut
Loistava lahna – hyötykala herkkupihviksi
Asiakasjutut
Fazerin Sininen syntyy tuoreesta suomalaisesta Valio-maidosta