Riisipiirakan uudet kuviot

Lihapiirakka on suomalaisen grillikulttuurin kulmakiveen muurattu perinneherkku. Rakkaan klassikon muotoja, lisukkeita, mausteita, nimiä ja makuyhdistelmiä on monia, paikkakunnasta ja tottumuksista riippuen. Mutta oletko koskaan maistanut lihapiirakkaa, joka on tehty riisipiirakasta?

Ajatuksena ”lihiskukko” saattaa tuntua turhanpäiväiseltä, jopa kummalliselta, mutta tämä herkku täytyy maistaa ennen kuin sen herkullisuuden uskoo. Käytännössä idea on äärimmäisen yksinkertainen: kahden sulatetun raakapakasteriisipiirakanväliin laitetaan Valio Koskenlaskija® jauhelihapihvi, painellaan reunat kiinni, voidellaan voisulalla ja paistetaan uunissa rapeaksi. Lopputuloksena on lihapiirakka, jossa mehevän riisitäytteen alta paljastuu lihaisa jauhelihatäyte ja sen sisältä valuva Koskenlaskija-juustosydän. Koko kauneus on verhoiltu rapealla ruistaikinalla, eli riisipiirakan ruispohjalla. Lihiskukko tarjoillaan tietenkin lihapiirakan tapaan lämpimänä ja kaikilla mausteilla.

Jälkiruoaksi riisipiirakkaa?

Riisipiirakka koostuu rukiin ja riisipuuron loisteliaasta makuyhdistelmästä, joten luonnollisesti se taittuu myös makeaksi versioksi. Ajatus tästä makeasta riisipiirakasta tuli rahkaomenapullasta. Raaka riisipiirakka voidellaan voisulalla, kuorrutetaan sokerilla ja paistetaan rapeaksi uunissa. Jäähdytyksen jälkeen riisipiirakan pinta vuorataan omenapala-kanelitäytteellä ja pursotetaan näyttäväksi rahkakermavaahdolla. Paahdetun rukiin, kanelin, omenan ja täyteläisen rahkakermayhdistelmän kombo on makuaisteja hivelevä herkku, joka voi olla vitriinisi uusi myyntitykki.

Yhdistelmät, jotka voivat aluksi tuntua omituisilta, saattavat yllättää ja parhaassa tapauksessa juuri hurjimmat ideat voivat olla tapa erottua kilpailijoista. Riisipiirakka on oiva väline päästää mielikuvitus valloilleen, sillä kyseessä on tuote, joka kestää isommallakin katteella terästetyn hinnan, jos täytteet ovat kiinnostavia. Kokeile rohkeasti eri täytteitä ja tarjoa asiakkaillesi yllätyksellisiä riisipiirakoita, niin suolaisina että makeina versioina.

Herkullista Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivää!

Lisää ideoita suomalaisen ruokakulttuurin ympäriltä

Pinnalla ammattikeittiössä
Suomalaisen ruokakulttuurin juhlamenu
Sesonkitärpit
Juuston viemää