Ruoka ja juoma 2017 -messuilla kisattiin kokkien paremmuudesta

Kesäkuun 9.-10. päivänä Lahdessa järjestetyt Ruoka ja Juoma -messut keskittyivät paikallisiin raaka-aineisiin, yrityksiin ja tietysti hyvään ruokaan. Messuilla kilpailtiin myös Pohjoismaiden parhaan kokin, nuoren kokin ja tarjoilijan titteleistä.

Lahden messuhallissa järjestetty Ruoka ja Juoma -messut antoivat hyvän tilaisuuden Päijät-Hämeen yrityksille toimintansa ja tuotteidensa esittelyyn. Paikalla oli myös Valio omalla osastollaan, jossa vieraita kestittiin herkullisilla Valio MiFU® salsa-annoksilla. Moni sai ahaa-elämyksiä MiFU® ruokarakeesta; tuote oli vielä joko tuntematon tai oli jäänyt kotikokkailujen jälkeen mietityttämään. Mifun monipuoliset käyttömahdollisuuden ja maukkaus yllättivät positiivisesti. Valion vilkkaalla osastolla vieraat pääsivät tutustumaan maukkaan ruoan lisäksi Valion Koekeittiön kokkeihin.

Ruoka ja Juoma -messut olivat samalla osa Pohjoismaisten Keittiömestareiden Liiton (NKF) järjestämää vuosittaista konferenssia, joka toi kaikki Pohjoismaiden huippukokit saman katon alle. NKF:ään kuuluvan Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja Ulla Liukkonen kehuikin tapahtumaa keittiömestarin näkökulmasta.

Tämä tapahtuma on ollut erittäin hyvä verkostoitumiseen. Kun ammattilaiset tapaa, niin pyritään aina ilon kautta jakamaan tietoutta. NKF:n hallituksessa hyvin huomaa sen, että siellä ollaan kuin yhtä isoa perhettä. Liukkoselle erityisen tärkeää on Lahden messuillakin esiin noussut maakuntien omaleimaisuus. Kokkien pitäisi tuoda esiin omien maakuntien hienoja ruokakulttuureita. Siellä tehdään omaa hienoa työtä ja sitä kannattaisi jakaa toisillekin, Liukkonen kehottaa.

Pohjoismaiden parhaat kilpasilla

Kuten oli arvattavissa, messujen vetonaulaksi povattu Pohjoismaisten kokkien, nuorten kokkien ja tarjoilijoiden välinen mestaruuskilpailu ei jättänyt kylmäksi. Avokeittiöissä kilpailleet kokit valmistivat tuomaristolle ja pohjoismaisista keittiömestareista koostuneelle vierasjoukolle herkullisen ateriakokonaisuuden, jossa korostuivat pohjoismaiset raaka-aineet, puhdas luonto ja mukavan pelkistetyt maut.

Kilpailun kokonaisvoiton vei Ruotsin joukkue, jonka Annie Lundin voitti nuorten kokkien mestaruuden ja Gustav Cansund tarjoilijoiden kultamitalin. Suomen joukkue onnistui myös varsin hyvin: Johan Kurkela vei hopeaa nuorten kokkien sarjassa ja Ismo Sipeläinen pronssia aikuisten sarjassa. Menestyksen täydensi Taneli Lehtonen nappaamalla pronssia tarjoilijoiden kilpailussa.

Vaikka menestys hyvää olikin, toivoi Suomen kokkimaajoukkueen hallituksessakin toimiva Liukkonen panostusta kilpailuihin myös jatkossa. Kokkimaajoukkue on meidän lippulaiva, joka vie suomalaista ruokakulttuuria eteenpäin. Toivon sydämestäni, että firmat ja valtio lähtisi vielä vahvemmin tukemaan joukkuetta – ja meidän hienoa ruokakulttuuria.

Tapahtumat
Messukuulumisia Gastrosta
Tapahtumat
Vuoden Kokki 2017 -kilpailu huipentui Peurungassa
Tapahtumat
Terveisiä Fast Food & Cafe & Ravintola 2017 -messuilta
Tapahtumat
Bakery China 2019 messukuulumisia