Smoothie on loistava välipala

Suositut smoothiet soveltuvat erinomaisesti henkilöstöravintoloiden jälkiruoaksi tai vaikkapa vitriiniin välipalaksi. Ne ovat käteviä napata mukaan kiireiseenkin hetkeen ja nauttia siellä, missä ehtii.

Yksinkertainen kaava smoothien valmistukseen on: pääraaka-aine ja 1–3 makua tuovaa ainesosaa. Vaihtelemalla eri pääraaka-aineita ja niiden suhteita makuaineisiin, saa luotua erilaista vaihtelua makuun, rakenteeseen ja ulkonäköön. Asiakkailla on erilaisia mieltymyksiä smoothieiden suhteen: joku pitää tymäkästä ja täyttävästä, toinen pirtelömäisemmästä ja enemmän jälkiruokamaisesta smoothiesta. Voit lähteä liikkeelle myös niistä raaka-aineista, joita kylmiöstäsi löytyy.

Maistuisko smoothie?

Katso oheisesta taulukosta ideoita erilaisiin smoothieihin ja tuo tarjolle trendikäs välipalavaihtoehto!

Katso taulukko

Pääraaka-aineen valinnalla luodaan smoothien selkäranka

Tästä saat suuntaa, siihen, miten eri pääraaka-aineet rakentavat smoothien makuprofiilia ja suutuntumaa.

Oddlygood® gurtti: lempeä kasvipohjainen gurtti, jossa on mieto kookoksen maku.

Pehmeä maitorahka: tuo smoothien makuun aavistuksen happamuutta, jota on hyvä tasapainottaa rasvaisuudella tai makeudella.

Marjakeitto: antaa smoothielle pyöreän ja lempeän makuprofiilin, jota on helppo terävöittää happamammaksi esimerkiksi rahkalla tai piimällä.

Suurtalousjogurtti: luo lempeä pohjan. Saat haluamasi rakenteen lisäämällä taulukon mukaisesti makuaineita. Määriä vaihtelemalla syntyy joko smoothie, juotava juoma tai hieman paksumpi rahkasmoothie.

Turkkilainen jogurtti: täyteläisyys on loistava pohja smoothien tekoon, pieni lisäys happamuutta ja makuainetta täydentävät kokonaisuuden.

Rasvaton piimä: kevyt ja hieman hapan pohja smoothien valmistukseen. Lisäämällä hieman turkkilaista jogurttia ja marjakeittoa saat täyteläisen marjaisan juoman.

Kefir maustamaton: pirskahtelevaksi hapatettu juoma – melkein kuin kotimainen kombucha.

Erilaisilla makuaineilla rakennetaan smoothien luonne

Puolukka tuo smoothieen mukavaa kirpeyttä, kaikki vihreä puolestaan huutaa terveellisyyttä: makuaineet rakentavat mielikuvia niin mauilla kuin väreillä jo jopa ennen maistamista. Leikittele erilaisilla mauilla ja mielikuvilla – niistä syntyy toisenlaista tarttumapintaa asiakkaille. Mangosmoothie toki kertoo kaiken oleellisen, mutta trooppinen mangosmoothie vie heti ajatukset pidemmälle aurinkoon.

Kokeile myös näitä: