Ruoka ja siihen liittyvät käytännöt paljastavat yllättävänkin paljon valmistajastaan ja nauttijastaan. Ateriaan valitut raaka-aineet kertovat arvoista, perinteistä, uskomuksista, maantieteellisestä sijainnista, luonnosta, historian havinasta ja kuumimmista trendeistä. Myös ruoan määrällä, asettelulla ja makujen yhdistämisellä on merkitystä. Ruoka voi kohahduttaa, suututtaa, liikuttaa ja ilahduttaa - aivan kuten muutkin taiteenlajit. Ruoka todella on kulttuuria, joten mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa ruokakulttuuria, kuin luoda sitä lisää.
Ilahduta asiakkaitasi Suomalaisen ruokakulttuurin päivänä kotimaisilla herkuilla ja erikoistarjoiluilla
Alkuun Lohicombo
Alkuruoakana nautitaan kirjolohta graavattuna, kylmäsavustettuna ja savolaisten muikkujen tapaan voissa paistettuna. Kylkiäisenä on makeaa fenkolia, saaristolaisleipää, jogurttiremouladea ja rapealla lohennahalla maustettua Lapin puikulaa.
Pääruoaksi savustettua kasleria ja kotimaan antimia
Pääruokana savustettu kassler tarjoillaan täyteläisen palsternakkapyreen, pikkelöityjen hopeasipulien, paistettujen punajuurien ja mustatorvisienten kera. Makeutta annokseen tuo puolukka-punajuurigeeli ja kokonaisuuden punoo lopullisesti yhteen kasslerin paistoliemestä kasaan keitetty tumma tillikastike.
Jälkiruoaksi omenaletut
Aterian päättää klassinen omenan, mantelin, kanelin ja kinuskin yhtälö ohukaisten ja jäätelön muodossa.