Herkullisen makunsa sekä runsaan kuitupitoisuutensa ansiosta ruisleipä on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa suomalaisten suosikkina – Leipätiedotuksen mukaan suomalainen syö vuodessa yli 15 kg ruisleipää. Ruisleivällä onkin nyt otollinen tilaisuus haastaa vaaleat patongit ja paninit tarjoamalla rukiin suurkuluttajille suomalainen vaihtoehto.
85 % Vaasan Pitkä Ruis -leivän viljasta on täysjyväruista ja sen pinnalla on vaaleaa unikonsiementä ja se toimii erinomaisesti niin kylmänä leipänä erilaisin täyttein kuin lämmitettynä paninina.
Leipätiedotuksen mukaan Suomessa syödään ruista eniten koko maailmassa, joten juureen leivottu Vaasan Pitkä Ruis löytää taatusti tiensä herkuttelijoiden suihin ja sydämiin. Yhä useamman kuluttajan valintoja ohjaavat maun ja hinnan lisäksi myös ekologiset syyt tai alkuperä. Vaasan Pitkä Ruis tarjoaa mahdollisuuden kotimaiselle valinnalle, sillä se valmistetaan aina 100% suomalaisesta rukiista yhtiön Joutsenon leipomossa Lappeenrannassa.
Resepti Ruispaninista Vaasan Pitkä Ruis -leivällä
Maalaiskinkulla ja Mustaleima-emmentalilla täytetty Pitkä Ruis on parhaimmillaan parilassa lämmitettynä.
10 annosta
10 kpl Vaasan Pitkä Ruis -leipiä
500 g sinappimajoneesia
50 g rucolaa
600 g Mustaleima-emmentalin viipaleita
900 g maalaiskinkkua
Voitele leivät majoneesilla. Kokoa ja lämmitä esimerkiksi leipägrillissä, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile!
Teksti ja kuvat: Lantmännen Unibake
Tutustu muihin tuotteisiin: