Sydänmerkki voi ohjata annoksen valintaa

Ravintolassa Sydänmerkki-reseptien käyttö on erinomainen tapa viestiä asiakkalle vaihtoehdoista ja pyrkiä ohjaamaan asiakkaan valintoja terveellisempään suuntaan.

Lounasruoan merkitys on saattanut muuttua viimeisien vuosien aikana. Tällä hetkellä olisikin erityisen tärkeää, että tarjottu lounasruoka on energia- ja ravintorikasta, jotta asiakaskunta voi hyvin.

Sydänmerkki-resepteissä jokaiselle aterian osalle on omat kriteerinsä, joissa huomioidaan erityisesti rasvan määrä ja laatu sekä suolan ja kuidun määrä. Kun tarjoat hyödynnät näitä reseptejä, voit antaa asiakkaillesi mahdollisuuden terveellisempään ruokaan.

Tee reseptivalintasi näkyväksi

Oleellista on viestiä asiakkaille, että annoksesi on tehty Sydänmerkin säännösten mukaisesti. Kerro asiakkaallesi mitä se tarkoittaa ja miksi haluat tarjota aterioita, joilla on Sydänmerkki. Sinun valintojesi avulla asiakas pystyy esim. linjastosta helposti valitsemaan Sydänmerkillä varustetut annokset ja kerätä näin itselleen kokonaisuuden, joka vastaa ravitsemussuosituksia. Loppupeleissä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin.

Mikäli haluat hyödyntää Sydänmerkkiä ravintolassasi, lue lisää Sydänmerkin sivuilta.

Sydänmerkki-reseptejä Aimolta

Koekeittiömme ruokapalveluiden asiantuntija Petri Nuutinen on luonut Sydänmerkki-reseptejä käyttöösi. Näiden reseptien avulla saat annoksiisi juuri oikean määrän rasvaa, suolaa ja kuituja. Katso ja kokeile!

Tuotteita Sydänmerkillä

Sydänmerkki tuotteiden kohtalla kertoo, että kyseinen tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Valitsemalla Sydänmerkki-tuotteita on helpompi tehdä pieniä, terveyden kannalta positiivisia muutoksia ruokavalioon, ilman että tarvitsee perehtyä tarkasti tuoteselosteisiin tai ravintosisältöihin.

Tuotteen terveellisyys määritellään tuoteryhmittän. Esimerkiksi Sydänmerkki-jogurtti on terveellisempi valinta jogurttien joukossa ja Sydänmerkki-mysli puolestaan terveellisempi valinta myslien joukossa. Tuotteissa painotetaan sitä, että rasvan laatu on hyvää eli pehmeää, suolan ja sokerin määrä on maltillinen ja kuitua on reilusti. Jokaista tuoteryhmää peilataan omiin ravitsemuskriteerihin; esim. leivässä olennaista on suolan ja kuidun määrä ja levitteissä puolestaan pehmeän rasvan määrä. Kaikki kriteerit perustuvat tutkittuun ravitsemustietoon ja niitä kehitetään jatkuvasti tieteen ja ruokavalikoiman kehittyessä. Lähde: Sydänmerkki

Sydänmerkki-tuotteet Aimon verkkokaupassa

Aimon valikoimasta löytyy reilu 600 tuotetta Sydänmerkillä ja valikoima päivittyy jatkuvasti. Katso kaikki Sydänmerkkituotteet pikatukun verkkokaupasta

Verkkokauppaan
Koulutusmateriaalit
Koulumaitotuki Valion asiakkaalle
Koulutusmateriaalit
Näin kokoat houkuttelevat vitriinit
Koulutusmateriaalit
Hyvien munkkien salaisuus