Syksyn parhaat leivonnaisreseptit Voilà-lehdestä

Taas on tullut aika valmistautua talven saapumiseen. Uudet reseptit Voilà-lehdessä tuovat syksyisiä ja talvisia makuja ja inspiraatiota leivontaan. Tällä kertaa olen erityisesti kehittänyt reseptejä, joilla onnistut helposti ja nopeasti.

Suolaisia leivonnaisia syksyyn

Suolaisia leivonnaisia Voilà-lehdestä löytyy kolme. Ne ovat maukkaita sellaisenaan tai tarjoiltuna ruokien kylkeen. Rahka-kauraleipä on valmistettu Valio maitorahkan ominaisuuksia hyödyntäen, joista muodustuu leivän miellyttävä happamuus ja rakenne. Leipä säilyy näin luonnostaan pidempään pitäen kosteuden ja tuoreuden sisällään. Leivottaessa kannattaa huomio kiinnittää paistoon, sillä parhaat aromit muodostuvat paiston loppuvaiheessa ja tällöin leivän kuori saa parhaan maun, rapeuden ja rakenteen. Tähän leipään löytyy myös muutama hyvä tarjoilu vinkki lehdestä: Paahdettu voi on parasta mitä voi voista saada aikaiseksi ja paahdetulla voilla sipaistua leipä maistuu erityisen hyvälle Kermaisen lohikeiton kera tarjoiltuna.

Kebab hyrrän taikina muotoutuu rikkaasta brioche-taikinasta, jonka täytteenä on Valio Emmental punaleima raastetta, Valio nautakebab varraslastuja, sekä kosteutta ja herkullista makua tuovaa Valio mörkötäytettä. Leivonnaisen pinnan kruunaa juustoraaste, joka tuo väriä, makua ja rakennetta hyrrään. Tämä leivonnainen on erinomainen välipalatuote, mutta maistuu takuulla myös talvisen keiton kera. Todella helppo ja nopea valmistaa.

Aura-Poro-Brioche on valmistettu croissant-taikinasta. Sen lehtevyys ja rapeus on voin tuoma ominaisuus, jota muutoin on kyllä mahdoton saada aikaiseksi. Herkullinen täyte on nopea valmistaa: ainekset ainoastaan sekoitetaan vaahdotetun kerman joukkoon ja pursotetaan halkaistujen pohjien väliin. Makumaailman kruunaa Valio Aura juusto. Vastustamaton vitriinituote, jolla saat asiakkaasi takuulla tyytyväiseksi.

Makeita leivonnaisia talven juhliin

Makeat leivonnaiset puolestaan ovat sopivia täyteläisyydessään ja makumaailmaltaan kaikenlaisiin syksyn ja talviajan valikoimiin ja kekkereihin. Englantilainen hedelmäkakku on tällä kertaa leivottu pikkuleiviksi. Klassikko saa uuden elämän ja ehkäpä uusia tykkääjiä, sillä maku ja rakenne ovat todella herkullisia. Pikkuleivät ovat hyvin säilyviä, joten voit leipoa ne hyvissä ajoin ja näin saat tasattua kiireitä tuotannossasi. Samasta taikinasta voit tietysti leipoa myös isompia cookieita.

Glögijuustokakku on parasta mitä Viola-tuorejuustosta voi valmistaa. Sen talviset maut ja mausteet saavat suupielet hymyyn. Juustokakun rakenteen salaisuus on pitkä paisto matalassa lämmössä. Näin rakenne muistuttaa Creme Bruleeta, eli se on samettisen pehmeä. Valio kirkaskuuma hyytelö toimii erinomaisesti glögillä maustettuna pinnassa. Erinomainen juustokakku juhliin tai leivoksiksi leikattuna vitriinistä myytäväksi.

Mudcaken salaisuus on piimä ja voi. Tahmean kostea rakenne ja herkullinen suklaakuorrutus tuovat makuelämyksen, joka saa ehkäpä ottamaan lisäpalan. Tämä resepti on todella nopea valmistaa. Ainekset vain sekoitetaan sekaisin ja annostellaan paistovuokiin. Ei tarvitse vaahdottaa eikä vatkata. Pohjia voi valmistaa suuremmankin erän ja pakastaa sellaisenaan, joita voi tarpeen ja tilauksien mukaan sitten sulatella ja kuorruttaa.

Näillä resepteillä onnistut takuulla ja saat haluttua piristystä valikoimiisi. Uskon myös, että nämä ovat taloudellisesti kannattavia reseptejä, joilla on helppo menestyä ja pitää asiakkaasi uskollisena leivonnaisillesi.

Syysterveisin, Mika