Syksyyn sopivat suolaiset piirakat

Viilenevät ilmat tuovat tullessaan lohturuoat ja piirakka on juuri tällainen mukava pieni purtava. Ruokaisia piiraita ja erilaisia välipalaleipiä toivotaan valikoimiin perinteisempien karjalanpiirakoiden ja pasteijoiden rinnalle. Kinkkupiirakka on kiistaton klassikko, mutta kauden kasviksia hyödyntämällä piirakoihin saa mukavaa vaihtelua.

Maukas pohja on osa hyvää piirasta

Pelkät maistuvat täytteet eivät riitä tekemään maukasta piirasta; myös pohjan on oltava hyvän makuinen ja koostumukseltaan oikeanlainen. Piimä- tai rahkavoitaikina on toimiva valinta suolaiselle piiraalle. Vaihtoehtoisesti piiraan voi leipoa myös valmiiseen Valio GN suolaiseen piirakkapohjaan. Valio Voilà! -lehdistä löytyy monia maukkaita piiraita, joiden pohjia ja täytteitä voi yhdistellä ja varioida oman maun mukaan. Lataa Valio Voilà! lehtiä materiaalipankista tai katso parhaat piirakkareseptit tästä. Uusimmasta Voilà! -lehdestä löytyy mm. trendikäs Vihis, jonka täytteessä maistuu Valio Koskenlaskija® murennettu.

Myyntiä paloina tai pienempinä piiraina

Piirakkapala toimii mainiosti kevyenä lounaana tai reilumpana välipalana lisäkesalaattiin yhdistettynä. Annos on helppo asettaa tarjolle – ja helppo ostaa. Isommat, kokonaiset piirakat on puolestaan kätevä myydä koteihin ja tilaisuuksiin. Paholaisen riistakranssi on näyttävä tarjoilu vaikka juhliin tai kokouksiin.

Täytteisiin löytyy Valion pakastevalikoimasta runsaasti vaihtoehtoja: esimerkiksi kotimainen paahdettu broilerinrintafilee on valmiiksi kypsä, helppo ja turvallinen vaihtoehto täytteeseen. Piiraiden täytteissä on vain mielikuvitus rajana: poimi tilaukseen riistarouhetta, kinkkusuikaileita, sipulikuutioita, pinaattia ja muita omia suosikkivihanneksia. Muna-kermaseos sitoo valitun täytteen yhteen ja antaa piiraalle mehevyyttä. Tähän tarkoitukseen Valio ruokakerma on oiva valinta.

Juusto kruunaa piiraan

Maukkaaseen piirakkaan kuuluu ilman muuta hyvä, voimakas juustoraaste. Kun halutaan rehellistä, vahvaa juuston makua, voi valita esimerkiksi Valio emmental punaleiman, joka myös sulaa hyvin täytteeseen. Jos taas juuston halutaan näkyvän ja tuntuvan piiraassa, Valio Koskenlaskija® murennettu jää selkeästi esille piiraan rakenteeseen. Erilaisilla juustoilla piiras saa erilaisen luonteen. Koskenlaskija tarte flambé saa makua sulatejuustosta. Valio Eila® salaattijuustokuutiot tuovat helposti piiraaseen välimerellistä tunnelmaa. Kokeile artikkelin pääkuvassa näkyvää Välimeren tomaattipiirakkaa. Valio Aura® juustoa ei kannata myöskään unohtaa, sillä on varmasti omat kannattajat. Valmiiksi rouhittuna se on kätevää käyttää.

Näytä piiraan maku

Oli kyse täytekakusta, pullasta tai muusta leipomotuotteesta, ulkonäön tulisi kertoa, miltä tuote maistuu. Täytettä onkin hyvä jättää sen verran pintaan, että ruokailijalle käy ilmi, mitä piiras tai kakku on syönyt sisäänsä. Näin helpotetaan valintaa ja varmistetaan, ettei vastaan tule yllättäviä makuelämyksiä.