Tärkeää yhteistyötä ja maailman makuja – terveisiä Barcelonan kalamessuilta!

Valio Aimo® tukun ammattilaiset ja asiakkaamme edustajat kävivät maailman suurimmilla kala- ja äyriäismessuilla Barcelonassa tapaamassa yhteistyökumppaneita ja haistelemassa trendejä. Reissu oli molemmissa mielissä erittäin antoisa.

Valio Aimo® tukkukaupan aluemyyntipäällikkö Emma Romberg ja keittiömestari Tuomas Hämäläinen Valio Aimo® Koekeittiöltä kävivät huhtikuun lopulla tutustumassa maailman suurimpiin kala- ja äyriäismessuihin, Barcelonassa järjestettävään Seafood Expo Global -tapahtumaan. Mukana olivat myös Hanko Sushi -ravintolaketjun ryhmänjohtaja Joni Heinikoski ja NoHo-ravintolakonsernin hankintajohtaja Pauli Kouhia.

”Toive lähteä messuille tuli itse asiassa juuri meidän asiakkaaltamme Hanko Sushilta. Heillä oli ollut haasteita raaka-aineiden saatavuuden kanssa, joten päätimme lähteä yhdessä tapaamaan eurooppalaisia tavarantoimittajia, luomaan suhteita. Nyt, kun olemme keskustelleet heidän kanssaan kasvokkain, tekeminen tulee varmasti olemaan jatkossa ihan eri tasolla”, Romberg kertoo.

Romberg oli pyytänyt messuille mukaan myös Valio Aimo® valikoimahallinnasta tuotepäällikkö Janne Nymanin ja tuoteryhmäpäällikkö Kirsi-Marja Juvosen.

”Tämä oli erittäin onnistunut kokoonpano. Nyt saimme oikeat ihmiset puhumaan omista osaamisalueistaan, ja asiakas sai heti konkreettisia vastauksia esimerkiksi varastointiin ja logistiikkaan liittyen”, Romberg sanoo.

Kokonainen mustekala on nousussa

Siinä missä Suomen ruokamessuilla on totuttu syömään ja maistelemaan paljon, Barcelonan kalamessut keskittyivät vahvasti kaupan tekemiseen ja yhteistyökumppaneiden tapaamisiin. Uutuustuotteillakaan ei paljon rummutettu, koska koronan jäljiltä ei ole vielä ollut uskallusta lähteä kehittelemään suuria innovaatioita. Tarkkasilmäiset alan ammattilaiset osasivat kuitenkin bongata 2 000 näytteilleasettajan seasta kiinnostavan uutuuden maailmalta.

”Nyt trendaa mustekala ja nimenomaan kokonaisena. Etenkin Janne innostui niistä ja suunnitteli liha- ja kalavastaavana hankkivansa sellaisia meidänkin valikoimiimme. Ehkä niitä saadaan siis pian Suomenkin markkinoille”, Hämäläinen paljastaa.

Yhdessä inspiroituminen vahvistaa yhteistyötä

Yleensä kansainvälisille ruokamessuille lähtee ainoastaan valikoimahallinnan väkeä. Romberg ja Hämäläinen olivatkin Barcelonan kalamessuilla ensimmäistä kertaa.

”Tämä oli uusi, mutta erittäin hyödyllinen kokemus. Meille ei riitä, että vain sanomme olevamme paras yhteistyökumppani. Yritämme parhaamme mukaan toteuttaa asiakkaidemme toiveita ja kehittää yhteistyötä heidän kanssaan. Ja kun asiakkaaseen tutustuu, heidän tarpeitaan ymmärtää paremmin”, Romberg sanoo.

Messumatka oli tärkeä myös Valio Aimo® Koekeittiölle.

”Työnkuvaani kuuluu tutustua uusiin makuihin ja laajentaa tietotaitoa matkoilla. Ja oli äärettömän tärkeää päästä tutustumaan myös asiakkaaseen ja inspiroitua yhdessä. Tulevaisuudessa voimme sitten sujuvasti etsiä ratkaisuja haasteisiin tai kehitellä vaikka reseptiikkaa yhdessä”, Hämäläinen sanoo.

Teksti: Johanna Tilus, Kuvat: Tuomas Hämäläinen, iStock

Artikkeli on julkaistu Lautaselle-lehdessä nro. 2/2022.

Lue lisää ajankohtaisista aiheista:

Tapahtumat
Kauden Parhaat tapahtuma pikatukuissa 11.-12.5.2023
Tapahtumat
Fastfood & Café & Restaurant tapahtuma Helsingissä 22.-23.3.2023
Tapahtumat
Leipomoalan SM-joukkuekilpailun voittajat selvillä