Teerenpeli yhtiöllä on käytössään aimo pussillinen mäskiä, joka syntyy sivutuotteena oluiden valmistuksessa kotimaisista ohra- ja vehnämaltaista. Teerenpeli yhtiöiden mäskiä käytetään eläinten rehuna sekä biokaasun valmistuksessa, mutta nyt uutena prosessina on keksitty hyödyntää sitä myös leivän valmistuksessa.
Mäskintuoksu on unohtumaton; voimakkaan maanläheinen ja huumaava, joten Teerenpelit yhtiö halusi varmistaa sen oikeanalisen hyödyntämisen leivän valmistuksessa. Ravintola Taivaanrannan ja Wine Cafe Olavin henkilökunta saapui koekeittiölle 24.4. ja leipätaikinaa pyöriteltiin iloisin mielin ja uunituoretta leipää ihasteltiin.
Kondiittorimestarimme opastuksella päivä koekeittiöllä oli täynnä elämyksiä, hyviä vinkkejä ja uusinta uutta reseptiikkaa. Henkilökunta oppi, miten leivänvalmistusta voidaan nopeuttaa, miten vitriinimyynnin tuotteet saadaan näyttämään tuoreilta pidempään ja kuinka pienillä toimilla saadaan lisäarvoa omiin ruokatuotteisiin. Päivän aikana kokeiltiin myös panimo- ja tislaamotuotteiden, kuten Kaski mallasviskin ja Laiskajaakko tumman lagerin käyttöä jälkiruoissa. Näistä saatiin muodostettua mm. suklaisia herkkuja.
Mika Parviaisen oppien myötä Teerenpeli yhtiöt pystyvät nyt tehostamaan omaa toimintaansa ja luomaan mäskistä maistuvaa mallasleipää. Tämä on hyvikkiä parhaimmillaan - ylijäämätuotteesta saatiin aikaan materiaalitehokkuutta.