Teerenpeli yhtiöt hyödyntää mäskiä leivän valmistuksessa

Valio Aimo koekeittiön oma kondiittorimestari Mika Parviainen sai postia Teerenpeli yhtiöiltä, sillä Mikan asiantuntijuutta haluttiin hyödyntää uudessa uniikissa prosessissa.

Teerenpeli yhtiöllä on käytössään aimo pussillinen mäskiä, joka syntyy sivutuotteena oluiden valmistuksessa kotimaisista ohra- ja vehnämaltaista. Teerenpeli yhtiöiden mäskiä käytetään eläinten rehuna sekä biokaasun valmistuksessa, mutta nyt uutena prosessina on keksitty hyödyntää sitä myös leivän valmistuksessa.

Mäskintuoksu on unohtumaton; voimakkaan maanläheinen ja huumaava, joten Teerenpelit yhtiö halusi varmistaa sen oikeanalisen hyödyntämisen leivän valmistuksessa. Ravintola Taivaanrannan ja Wine Cafe Olavin henkilökunta saapui koekeittiölle 24.4. ja leipätaikinaa pyöriteltiin iloisin mielin ja uunituoretta leipää ihasteltiin.

Kondiittorimestarimme opastuksella päivä koekeittiöllä oli täynnä elämyksiä, hyviä vinkkejä ja uusinta uutta reseptiikkaa. Henkilökunta oppi, miten leivänvalmistusta voidaan nopeuttaa, miten vitriinimyynnin tuotteet saadaan näyttämään tuoreilta pidempään ja kuinka pienillä toimilla saadaan lisäarvoa omiin ruokatuotteisiin. Päivän aikana kokeiltiin myös panimo- ja tislaamotuotteiden, kuten Kaski mallasviskin ja Laiskajaakko tumman lagerin käyttöä jälkiruoissa. Näistä saatiin muodostettua mm. suklaisia herkkuja.

Mika Parviaisen oppien myötä Teerenpeli yhtiöt pystyvät nyt tehostamaan omaa toimintaansa ja luomaan mäskistä maistuvaa mallasleipää. Tämä on hyvikkiä parhaimmillaan - ylijäämätuotteesta saatiin aikaan materiaalitehokkuutta.

Hyvikkiä parhaimmillaan

Tämä jo mikä on materiaalitehokkuutta! Panimoprosessissa muodostuva mäski muuttuu leivän raaka-aineeksi ja saadaan aikaan aidosti uniikkeja makuelämyksiä! Me Aimot pohdimme paljon hyvikkiä, lue lisää ajatuksiamme ja kehitä vinkkiemme avulla omaa toimintaasi hyvikin suuntaan.

Faktaa hyvikistä