Terveiset Leipuripäiviltä iloisesta karjalaisesta kaupungista!

Perinteiset leipuriliiton kesäpäivät ja vuosikokous pidettiin 10.-12.8. Saimaan rannalla Lappeenrannassa. Leipuripäivillä yhdistyi huvi ja hyöty kauniissa maisemissa.

Kokouspaikaksi järjestyksessä 118. vuosikokoukselle valikoitui Holiday Club Saimaa, joka tarjosi upeat puitteet monipuolisen ohjelman järjestämiseen. Leipuripäivien järjestelyissä oli tänä vuonna vahvasti mukana Kaakkois-Suomen Leipomoyrittäjät.

Leipuripäivillä yhdistyi huvi sekä ammatillinen hyöty, sillä viikonlopun aikana pystyi vaihtamaan ajatuksia esimerkiksi uutuustuotteista, joita tavarantoimittajat esittelivät näyttelyssä.

Valion juustobuffet tarjosi herkullisia keskusteluita

Perinteinen osa leipuripäiviä oli myös perjantai-illan avaava Valion juustobuffet. ”Juustobuffet on aina odotettu tapahtuma ja hyvä aloitus leipuripäiville”, toteaa Simo Vainikka, Kaakkois-Suomen Leipomoyrittäjät ry:n puheenjohtaja. ”Tilaisuudessa tapaa tuttuja ja tutustuu uusiin leipureihin. Tarjoilut ovat olleet maittavia ja tapahtuma on saanut positiivista palautetta, kuten nyt Lappeenrannassakin”, vuodesta 1990 päivillä mukana ollut Vainikka kehuu.

Leipuripäivien juustobuffetissa saatiin nauttia erilaisista salaateista, dippivihanneksista ja tietysti tuoreesta leivästä. Pöydästä löytyi mm. paikallisten leipureiden lepuskat. Valio juustoista tällä kertaa olivat mukana seuraavat juustot.

Valio Luomu Gouda -Valio Luomu gouda on kotimaisesta luomumaidosta tehty maukas goudajuusto. Nauti sen hyvästä mausta leivänpäällä, ruoanlaitossa ja salaateissa. Poimi näistä herkkuja myös omiin syksyn juhlakauden tarjottavien joukkoon.

Valio Mustaleima - Vahva, pitkään kypsytetty Valio Mustaleima™ emmentaljuustoklassikko valmistetaan perinteisin menetelmin. Vähintään 9 kuukauden kypsytyksen tuloksena juuston koloista vierähtävät kyyneleet kertovat rikkaasta aromista.

Valio AURA® gold - Valio AURA® Gold on pitkään kypsytetty, aromikas sinihomejuusto. Sen ainutlaatuisen aromikas maku on peräisin vähintään kaksi kertaa Valio AURA® sinihomejuustoa pidemmästä kypsytysajasta.

Valio Viola chili-paprika (1,5 kg) - Valio Viola® chili-paprika tuorejuuston maku on herkullinen ja rakenne pehmeästi levittyvä. Se sopii erinomaisesti ruoanlaittoon ja leivontaan ja on maistuvaa myös leivän tai keksin päällä. Valio Viola® tuorejuustoista löydät laajan valikoiman suolaisia ja makeita makuja sekä myös useita kevyitä makuvariantteja. Kaikki Viola® tuorejuustot ovat laktoosittomia ja kevyt tuorejuustot ovat lisäksi myös Sydänmerkkituotteita.

Valio Keisarinna - Valio Keisarinna® lainaa herkullisen karamellimaisia makuvivahteita kovilta italialaisilta juustoilta, mutta on rakenteeltaan goudamaisen kimmoisa ja aavistuksen kiteinen.

Valio Karelia - Valio Karelia® on Valion juustomestareiden kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle. Täyteläinen ja aromikkaan pehmeä juusto on parhaimmillaan leivän päällä, mutta se sopii erinomaisesti myös salaattiin tai juustotarjottimelle.

Lue lisää Valio herkuttelujuustoista ja juhlakauden juustotarjoiluista Valio Ammattilaisten joulusivustolta.