Top konditorialeivonnaiset

Klassinen konditorialeivonnainen herättää jokaisessa ainutlaatuisia makumuistoja. Niissä on jotain tuttua ja turvallista, ja siksipä ne ovatkin niin suosittuja. Parhaista raaka-aineista valmistettuna ne suorastaan sulavat suussa. Suosituimmat konditorialeivonnaiset ovat kaikkea muuta kuin tylsiä!

Marjakuppi

Marjakuppi kuuluu leivosvalikoiman perustuotteisiin, jotka tuovat valikoimaan väriä ja raikkautta. Tuoreus ja herkullisuus saavat aikaan mielikuvan, että kaikki muutkin tuotteet ovat valmistettu parhaista ja laadukkaimmista raaka-aineista. Tähän tuotteeseen kannattaakin panostaa käyttämällä parhaita marjoja ja asettelemalla ne tyylikkäästi. Pieni silaus Valion kirkaskuumahyytelöä saa leivokset säilymään paremmin, varsinkin jos marjojen leikkauspinnat ovat herkkiä kuivumiselle.

Mazariini

Mazariini kuuluu kiistatta top tuotteisiin. Sen maku ja ulkonäkö tunnetaan laajalti. Mantelimassaa sisältävä kakkutaikina antaa tuotteelle sen ominaisen maun, ja tekee tuotteesta mehevän kostean sekä hyvin säilyvän. Lisämakua tuo pohjalle pursotettu Valio Leipomo appelsiinikuorihillo ja pinnalla oleva koriste appelsiinikuoresta. Kuorrutteena on sokeripomada, joka usein värjätään vaaleanpunaiseksi. Mazariinin alkujuuret ovat 1600-luvun Ranskaan, jossa hallitsijana tuolloin toimi Jules Mazarin. Ennen leivoksille oli tapana antaa kuninkaiden ja hallitsijoiden nimiä, joista tunnetuimpia ovat varmaan Aleksanteri, Napoleon ja Kustaa Adolf.

Canapé

Canapé on voitaikinaleivonnainen, jonka nimeen olen törmännyt ainoastaan Suomessa. Yleensä maailmalla tuote tunnetaan Palmier nimellä. Canapé tarkoittaa oikeammin cocktailpalaa tai pienentä sohvaa. Mistä lie Suomeen rantautunut tuo canapé, mutta joka tapauksessa kyseessä on aivan loistava leivonnainen. Siinä voitaikinan lehtevyys ja keveys yhdistyy karamellisoituneeseen pintaan, joka syntyy paiston aikana sokerin ja voin ruskistuessa. Tuote on hyvin säilyvä ja sen myyntiaika voi olla useita päiviä, joten se on oiva lisä vitriineihin.

Bebe-leivos

Bebe-leivos kuuluu perinteisen konditorian ykköstuotteisiin. Bebe on ranskaa ja tarkoittaa vauvaa, joten nimensäkin mukaan kyseessä on pieni suloinen leivonnainen, ikään kuin leivostarjottimen herkkä pastellisävyinen makupala. Makumaailma voi vaihdella, ja leivonnaisia voi varioida tilanteen mukaan, sillä perinteinen voikreemi on helppo maustaa eri makuiseksi esimerkiksi pähkinöillä, suklailla tai alkoholeilla. Kuorrutteen väri kannatta silloin valita makuvaihtoehtoon sopivaksi. Bebe-leivos kuorrutetaan perinteisellä sokeripomadalla, joka antaa hyvän pohjan väreille ja luo kauniin kiiltävän kuorrutteen leivokseen. Muita koristeita bebe ei juurikaan kaipaa, vain muutaman nonparellin tai vähän pähkinämurua, tässä vähempi on parempi.

Kermakinuskileivos

Kermakinuskileivos on klassikko, jossa yhdistyy kuohkea kermavaahto ja herkullinen makea kinuski. Vaalea kakkupohja kantaa nämä makujen ykköset pohjallaan. Uudenlainen koristelu nostaa vanhan klassikkoleivoksen taas suosioon. Valion Leipomo kinuski toimii myös ilman lämmittämistä, joten sen voi laittaa suoraan pursotinpussiin ja leivokset saavat herkullisen kinuskikoristeen. Suosittelen kokeilemaan rohkeasti erilaisia versioita, jotta saat asiakkaan innostumaan perinteisestä tuotteesta uudella tavalla.

Toscakakku

Toscakakku on kahvikakkujen kunkku. Se kuuluu niin arkiseen kahvitarjoiluun, kuin hienoimpaan juhlaan. Tällä kertaa olen valmistanut toscan pitkänmalliseksi. Siitä on helppo leikata erimuotoisia paloja ja tarjoilla vaikkapa leivoksina, jotka voi kuorruttaa osittain suklaalla. Toscakakku taipuu myös jälkiruokiin: lämmitä haaleaksi ja tarjoile vaniljajäätelön kera. Näinkin yksinkertaisesti syntyy erinomainen herkku ja helppo tarjottava.