Siirry sisältöön
Asiakastarinat

Unicafessa yli puolet valitsee kasvis- tai vegaanilounaan

Unicafessa yli puolet valitsee kasvis- tai vegaanilounaan

Helsingin yliopiston yhteydessä toimii opiskelijaravintola Unicafe, jonka asiakkaista yli puolet valitsee kasvis- tai vegaanilounaan. Lue, miten monesta näkökulmasta he ovat miettineet vastuullisuutta.

Unicafen asiakkaille vastuullisuus on perusarvo, joka on ohjannut ravintolan ateria- ja raaka-ainevalintoja ympäristöystävällisiksi jo pitkään.

Täytetty uunimakkara sai rinnalleen vihanneslaatikot ja punajuuripihvit jo 1970-luvulla. ”Unicafe panosti aterioiden terveellisyyteen ja oikeisiin ruokailutottumuksiin osittain asiakkaiden pyynnöstä ja osittain kansanterveysvalistuksen innoittamana, Unicafen hankinta- ja tuotekehityspäällikkö Susanne Reiju kertoo. Vastuullisuus näkyy myös siinä, että asiakkaan on voitava ottaa ruoka lautasellensa hyvällä mielellä miettimättä, miten se on tuotettu. ”Luopumalla naudanlihasta olemme saaneet raaka-aineiden hiilijalanjäljen laskemaan 11 prosenttia. Kokonaan hiilineutraali aiomme olla jo vuonna 2025.”

”Tällä hetkellä jo yli puolet myymistämme lounaista on kasvisruokaa.”

Susanne Reiju, hankinta- ja tuotekehityspäällikkö

Search