Vähennä pakkausjätettä

Aloita pakkausjätteen vähentäminen tilaamalla fiksusti. Hyödynnä myös mahdollisimman paljon ympäristöystävällisiä pakkauksia. Valiolla pakkauskehitystä ohjaa vahvasti ajatus siitä, että haluamme pakkauksiemme olevan tulevaisuudessa mahdollisimman ympäristöystävällisiä.

Ympäristöystävällisiä pakkauksia

"Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata elintarviketta. Toistaiseksi muovi on ominaisuuksiltaan paras raaka-aine turvalliseen pakkaamiseen ja ruokahävikin ehkäisemiseen. Kierrätysmuovin ja kasvipohjaisten materiaalien käyttäminen pakkauksissa on yksi Valion keinoista päästä hiilineutraalisti tuotettuun maitoon vuoteen 2035 mennessä.

Kaikki harjakattoiset maito-, jogurtti- ja kerma- purkkimme on valmistettu kartongista, ja niiden sisällä on muovikerroksia, jotka tekevät pakkauksista nestetiiviitä. Tämä muovi on tehty fossiilisen öljyn sijaan kasvietanolista, kuten korkkikin. Valmistamme joka vuosi kotimaan markkinalle 250 miljoonaa harjakattoista tölkkiä, joten tämä kasvipohjainen materiaali säästää tuntuvasti ympäristöä.

Ympäristöystävällisempiä pakkauksia ovat myös juustopakkaukset, joissa yli puolet on panttipulloista tehtyä kierrätysmuovia, Grandi® pillimehujen paperipillit sekä PROfeel -tuotteet, joissa ei ole enää lusikkakansia. Tavoitteena on, että pakkausten pitäisi olla täysin fossiilivapaita, 100-prosenttisesti kierrätettäviä sekä valmistettu kierräte- tystä materiaalista.

Aloita tilaamalla fiksusti

Näiden neljän esimerkin avulla onnistut varmasti pakkausjätteen vähentämisessä.

  1. Tunne asiakaskuntasi ominaispiirteet ja tee tilaukset suhteessamenekkiin. Reagoi nopeasti sesonkien tai tapahtumien aiheuttamiin muutoksiin. Näin myöskään pakkaus jätettä ei kerry turhaan.
  2. Ekana sisään, ekana ulos. Huolehdi siitä, että vanhat tuotteet käytetään ensin ja sitten vasta uudet. Näin vältät ruokahävikkiä ja turhaa pakkausjätettä.
  3. Valitse pakkauskoot järkevästi. Joskus voi olla parempi ostaa täsmäkoko, joka menee saman tien, kuin pienempi pakkaus, josta syntyy enemmän pakkausjätettä.
  4. Huomioi varastotilojen koko. Jos sinulla on esimerkiksi hyvät kuivasäilytystilat, voit ostaa kerralla isompia pakkauksia. Arvioi myös tuotteen kiertonopeus, jotta ehdit käyttää tuotteen sen voimassaoloaikana.

3 x kun pakkaa tuotteita mukaan

Pakkaa fiksusti

Tarvitseeko pakkauksen kestää esimerkiksi nestettä tai pysyä lämpimänä? Valitse pakkaus tuotteen mukaan. Laita tuote sille sopivankokoiseen pakkaukseen. Älä ylipakkaa.

Ilahduta

Pakkaa tuote mukaan houkuttelevasti, muista värikkyys ja selkeys. Voisitko personoida pakkauksen jotenkin – vaikkapa kivanpäiväntoivotuksella?

Anna asiakkaan valita

Mitä jos tarjoat tuotteen kahdella tapaa: paikalla syötäväksi tai valmiiksi pakattuna mukaan otettavaksi? Näin asiakas voi halutessaan välttää pakkausjätettä.

Pinnalla ammattikeittiössä
Lisää myyntiä vitriinistä
Lisätietoa tuotteista
Kontti, ympäristöystävällinen pakkausvaihtoehto
Pinnalla ammattikeittiössä
Yhdeksän toimivaa konseptia take away -myyntiin