Valio Aimo kumppanuudet

Yhteistyö ruoka-alan ammattilaisten kanssa on tärkeää. Edistämme suomalaista ruokakulttuuria ja sen vientiä maailmalle kilpailujen kautta. Valio Aimo® osaltaan kumppanina vahvistaa kotimaisen ravintola- ja ruokamaailman ammattitaitoa ja luotettavuutta.

Compass Group Culinary Team Finland

Compass Group on johtava ruoka- ja monipalveluyhtiö ruoka- ja monipalveluiden tuottajana. Compassin huippukokeista koostuva Compass Group Culinary Team Finland valmistautuu Stuttgartin 2024 kokkiolympialaisiin Valio Aimo® mukanaan/tukenaan.

Community Catering -kategoriaan osallistuva joukkue on motivoitunut ja yhteistyökykyinen kymmenen hengen tiimi. Tulevaa kilpailua varten joukkue harjoittelee Helsingissä Compass-talon koekeittiössä, ja on ehtinyt tehdä myös opintomatkan Luxemburgiin. Muiden kilpailusuorituksia seuraamalla oppii valtavasti tiimityön merkityksestä ja työskentelystä paineen alla. Aimo kokonaisuus kokkien lempituotteita on Valio Aimo® tukusta, harjoittelusta aina kilpailuun asti. Mitä olisikaan ruoka ilman voita, kermaa ja juustoa?

Kuva: Ville Pyykönen, Culinary Team Mimis Kotipellon tilalla

Harjoitus tekee mestarin!

Seuraa Aimo-tekemistä Instassa ja tutustu siellä mm. Culinary Teamin vinkkeihin

Lue myös tiimin parhaat vinkit Valio voin käyttöön:

Koulutusmateriaalit
Käytä voita kekseliäästi

Suomen Keittiömestarit ry

Suomen Keittiömestarit ry toimii keskusjärjestönä rekisteröityneille alueellisille keittiömestariyhdistyksille Suomessa. Rakkaudesta ruokaan teemalla toimiva yhdistys edistää suomalaista gastronomiaa yli rajojen ja tukee alan kotimaista ja kansainvälistä kilpailutoimintaa. Suomen Keittiömestarit ry on maailman keittiömestariliiton World Chefs jäsenyhdistys.

Suomen Keittiömestareilla on erikseen nuorille kokeille suunnattu verkostoituminen Young Chefs Clubin kautta. Valio Aimo® tukee nuori kokkikisan kilpailija Hiep Nguyenia ja senior kisan kokki Pyry Nykästä, jotka osallistuvat parina Norjassa tapahtuviin PM-kisoihin.

Green Chef-kilpailu (Nordic Green Chef Competition) kisataan Størdalissa, lähellä Trondheimia, 1.-3.6.2023. Joukkueenjohtajana toimii Katja Tuomainen. Valio Aimo® toimittaa kokkien lempituotteita aina harjoittelusta itse kilpailuun asti. Green Chef kilpailun kautta Pohjoismaisten kasvisten ja hedelmien potentiaalia halutaan tuoda voimakkaammin esille. Laajempana tavoitteena on edistää suomalaista gastronomiaa, tunnettuutta ja alan arvostusta. Toivotamme aimo annoksen onnea kesän alussa tapahtuvaan PM-kilpailuun!

Vuoden Kokki & Vuoden Tarjoilija

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija- tittelien voittajia etsitään vuosittain. Ruoanlaiton suomenmestaruuskilpailua, Vuoden Kokkia, on järjestetty jo vuodesta 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailua vuodesta 2013. Kilpailua tuomaroivat Suomen parhaat alan ammattilaiset. Kokkikilpailuja ovat tuomaroineet muun muassa Eero Vottonen, Sikke Sumari sekä Pekka Terävä. Tarjoilijakilpailun tuomareina on nähty esimerkiksi Samuil Angelov, Maria Suihkonen ja Taneli Lehtonen.

Kilpailut ovat kolmivaiheisia; anonyymi alkukarsinta, semifinaali sekä kutkuttava finaali. Luonnollisesti kilpailussa käytetään kokkien lempituotteita. Vuoden Kokki 2022, Jonathan Sloten suosikkituotteet Valiolta ovat kermaviili, crème fraiche, piimä, kerma ja voi. Ovathan ne ruoanvalmistuksen peruspilareita. Vuoden Tarjoilija 202, Joonas Heino pääsee taas tutustumaan Valion entistä enemmän Valion monipuoliseen juustovalikoimaan.

Kuva: Santeri Stenvall / vuodenkokki.fi

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuihin kuuluu oleellisena osana edustustehtävät ja laajempi ruoka-alasta viestiminen. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu onkin loistava ponnistuslauta ja verkostoitumistilaisuus tulevaisuuden valiotekijöille.

PRO-tunnustuspalkinnot

Keittiö- ja ravintola-ammattilaisten parhaimmisto palkitaan vuosittaisessa PRO-gaalassa. Aromi-lehti on jakanut PRO-tunnustuspalkintoja vuodesta 2002. Valio Aimo® sponsoroi vuonna 2023 Vastuullisuus-sarjaa. Vastuullisuus-palkinto myönnetään taholle, joka työskentelee esimerkillisellä tavalla kestävän kehityksen edistämisen hyväksi horeca-alalla. PRO-tuomaristo päättää palkinnon saajan.

PRO-palkintojen saajia voivat ehdottaa alan sisältä tuttavat, asiakkaat, omat kollegat, yhteistyökumppanit ja esimiehet. Kyseessä on aimo kattaus alan asiantuntijoita ja edistäjiä. Voittajat ruokkivat positiivista mielikuvaa yhä kasvavasta suomalaisesta ruokakulttuurista. Ala tarvitsee esikuvia.

Kuva: Avecmedia

Lisää ajankohtaisia aiheita

Ajankohtaista
Tukkukaupalla kampanjatuotteita!
Ajankohtaista
Jakelupäällikkö valvoo kellontarkkaa toimitusta
Ajankohtaista
Ruokatrendien seuraaminen leipomoissa kannattaa