Valio Aimo® tukun valikoima syntyy tiimityöllä

Oikeat tuotteet oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa – se on valikoimanhallinnan tavoite ja haaste.

Juurekset pilkottuina asiakkaan toivomalla tavalla. Vellamo-vedet yksinoikeudella. Uusi tavarantoimittaja. Esimerkiksi tällaisia ovat valikoimanhallinnan onnistumiset.

Parikymmenpäinen tiimi vastaa Valio Aimo tukun valikoimasta, tuotteiden hankinnasta, sopimuksista ja markkinointiyhteistyöstä tavarantoimittajien kanssa.

”Me varmistamme, että valikoimassa on saatavilla asiakkaiden tarvitsemat tuotteet kilpailukykyiseen hintaan”, tuoteryhmäpäällikkö Kirsi-Marja Juvonen kertoo.

Kirsi-Marja Juvonen ja Niina Nykvist ovat tuoteryhmäpäälliköitä valikoimanhallinnassa, johon kuuluu kaikkiaan noin parikymmentä henkeä.

Siinä tiimi ei onnistu yksin. Tärkeä sisäinen yhteistyökumppani on tarvesuunnittelu, joka tilaa tavarat ja huolehtii, että niitä on varastossa riittävä määrä. Logistiikasta taas ilmoitetaan, jos jokin tuote on jumissa satamassa tai tuotteessa on laatupoikkeama.

”Myynnin, markkinoinnin ja tavarantoimittajien kanssa teemme kampanjat ja tuotteistukset, jotta tuotteet saavat näkyvyyttä eri kanavissa”, tuoteryhmäpäällikkö Niina Nykvist sanoo.

Tärkeää on myös yhteistyö laadun ja vastuullisuuden eteen, sillä tiimin on oltava ajan tasalla muun muassa vaadittavista laatustandardeista ja pakkausmerkinnöistä.

Tavarantoimittajiin tiimi pitää yhteyttä aktiivisesti: ”Etsimme sopivat toimittajat, neuvottelemme hinnat ja sen jälkeen ylläpidämme ja kehitämme valikoimaa heidän kanssaan.”

Teksti Katja Tarnanen, kuva Milka Alanen

Artikkeli on julkaistu Valio Aimo -lehdessä nro 1/2023.

Pinnalla ammattikeittiössä
Miksi jokaisen ravintolan tulisi kiinnostua hyvikkiajattelusta?
Pinnalla ammattikeittiössä
Taukohuone-palsta
Pinnalla ammattikeittiössä
Valio Aimo on 1-v! 🤩 Esittelyssä Valio Aimo® johtoryhmä