Valio AURA® on suomalaisten suosikki

On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta 1935. Valio AURA® on suomalaiseen makuun sopivaksi suunniteltu ja se valmistetaan perinteisen, yli 80 vuotta vanhan reseptin mukaan Valion Äänekosken juustolassa.

Harva elintarvike herättää yhtä voimakkaita tunteita kuin Valio AURA®, tuo legendaarinen sinihomejuusto. Vaikka juusto maistuu monille sellaisenaankin, on sen vahva maku omiaan myös ruoanlaitossa.

Perinteinen Valio AURA® on voimakasarominen, murukoloinen sinihomejuusto, jota kypsytetään 6 viikkoa. Sen kermainen, pitkään viipyvä maku antaa luonteikkaan aromin erilaisille ruoille ja leivonnaisille. Juustomestari kuvailee tuoretta AURA® juustoa sanoilla murukoloinen, samaan aikaan hapan ja suolainen. Kitkeryydeltään aavistuksen voikukkamainen. Kypsyessä sen maku pehmenee ja syvenee.

Aura juhlii nimipäivää 10.3. Juhlista sinä päivää Valio AURA® sinihomejuustolla.

Valio AURA® maistuu makean kanssa

Valio AURA® juusto sopii äärimmäisen hyvin jälkiruokien raaka-aineeksi ja leipomotuotteisiin. Makean ja suolaisen liitto on hurmaava kuten suklaa-brandy-AURA-juustokakusta huomaa. Valio AURA® tuo uutta twistiä myös pullaan ja AURA puolukkapiirakan maku on vastustamaton.

Tuotteet ammattilaisille

Kehitimme ammattilaisten toiveesta Valio AURA® murennetun, jota on helppo levittää ja lisätä pizzoihin, keittoihin, kastikkeisiin, salaatteihin, leivontaan ja maustamiseen. Juusto murennetaan prosessin loppuvaiheessa isosta kiekosta. Alkuperäinen Valio AURA® sinihomejuusto sai vuonna 1997 rinnalleen vieläkin aromikkaamman Valio AURA® Gold sinihomejuuston. Valmistus aloitettiin Valio AURA® juustoa keittiössään kypsyttäneen ravintola Palacen keittiöpäällikkö Markus Maulavirran toiveesta. Sen kypsytys vie kaksi kertaa pidempään, eli 12 viikkoa.